Amur v bylinkovém těstíčku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g amur
    • citronová šťáva
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • provensálské koření nebo jiné bylinky dle chuti
    • 50
      ml pivo
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme asi 30 minut odležet.
2
Z vajec, piva, provensálského koření(bylinek) a mouky umícháme hustší těstíčko, ryby v něm obalíme a pak osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Věra
    Věra |

    29. 1. 2016 08:59

    Amur je výborný. Většinou ho připravuji na podkovy, protože nám kosti nevadí, ale filety jsou rozhodně prvotřídní, zrovna jako tento snadný a vynikající recept na rybí pochoutku.

  • Skoupá
    Skoupá |

    5. 3. 2012 16:27

    Amura jsem tedy nedělala, ale i z rybích prutů je to špica.

  • Ivana
    Ivana |

    19. 11. 2011 09:51

    Vynikající, všem to moc chutnalo, doporučuju.

  • Dana Tichá
    Dana Tichá |

    25. 10. 2011 15:54

    Dělala jsem z filátek a ryba v těstíčku byla moc moc moc dobrá. Rybu amura jsem ani nikdy nejedla :-(