Zapékané pokrmy se často i v dobře vymazaných formách lehce připečou. Pokud tomu chceme zabránit, pečící formu těsně před naplněním krátce ohřejeme v horké troubě.
Kuřecí maso si pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme a posypeme kari kořením. Brokolici rozebereme na růžičky a krátce uvaříme v osolené... více o Bleskové kuřecí kari s brokolicí
Máslo rozpustíme, přihodíme koření a bylinky dle chuti, které zasypeme hladkou moukou, kterou necháme za občasného promíchání zpěnit lehce dorůžova a... více o Rajská polévka se špeclemi
Nakrájíme si cibuli na malinko větší kousky. Na pánev dáme olej a necháme rozehřát. Poté přidáme cibulku a necháme ji zlehka osmahnout. Když nám... více o Kuřecí se smetanou a špenátem
Do mísy dáme jemně pokrájenou cibuli, šunku, nastrouhané nebo jemně pokrájené kyselé okurky a vejce, přidáme majolku nebo zakysanou smetanu (lze i půl... více o Rýžový salát / příloha
- Smíchejte všechny přísady dohromady a udělejte kouli. - Celé to dejte do ledničky a cca 1 hodinu to nechte odležet. - Mezitím si připravte plech s... více o Lembas (Elfí chléb)
Je lepší, když máte menší červené řepy - je rychleji uvařená a vypadá to lépe. Oloupejte ji a uvařte v mírně osolené vodě. To by mělo trvat 10-15... více o Červená řepa s medem podle J. Krausové
Cibuli nakrájejte nadrobno, krátce orestujte na sádle, dokud nezesklovatí. Pak přidejte mletou papriku a rajčatovou passatu - dejte pozor, aby se... více o Pikantní bezmasé rizoto se sýrem
Lilky propícháme jehlicí nebo vidličkou a dáme do trouby péct na vyšší teplotu 220-240 stupňů na 40-50 minut (dle velikosti lilků). Když nám zchladnou... více o Lilkový tatarák
Do mísy nastrouháme cuketu nahrubo, mrkev najemno, přilijeme mléko, přidáme žloutky, bylinky, sůl. Přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme,... více o Barevné hrnkové knedlíky
Vejce rozmixujte společně s banány, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, oba cukry, kakao, špetku soli, šťávu z citronu a rozpuštěné máslo.... více o Banánový dortík s kakaem
Na pánvi na oleji osmažíme jednu jemně pokrájenou cibuli, česnek a slaninu. Přidáme černé fazole a naběračku kuřecího vývaru a zamícháme. Přidáme... více o Mexická polévka Sopa Tarasca
Na rozpuštěném másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, zasypeme kari kořením a odstavíme. Vychladlou rýži smícháme s kari cibulí, strouhaným... více o Kari placičky se sýrem a rýží
Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli s celým stroužkem česneku a zelenými bylinkami (např. yzop, bazalka...). Droždí rozdrobíme, vložíme nakrájenou... více o Drožďová pomazánka s pepřem
Na pánvi s malým množstvím rozpáleného oleje necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli. Přidáme pokrájenou slaninu, kterou také orestujeme, k ní... více o Cuketové topinky (tousty)
Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme, na olivovém oleji spěními cibulku přidáme kuřecí maso a osmahneme za občasného míchání přidáme... více o Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami
Brambory uvařte ve slupce. Ředkvičky, rajčata, papriky a jarní cibulku pokrájejte na kolečka. Brambory oloupejte, rozdělte do čtyř misek, zasypte... více o Jarní bramborový salát
Bílky našlehám hodně vidličkou nebo metličkou, opravdu hodně, do takového tekutého sněhu. Do našlehaných bílků přidám víno, škrob a sůl.... více o Těstíčko jako od vietnamců
Troubu předehřejte na 160 °C. Změklé máslo utřeme s cukrem do světlé pěny. Poté do ní postupně zašleháme žloutky. Přisypeme ořechy, rozinky a čokoládu... více o Biskupský chlebíček
Ze čtyř bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáme mouku, kakao a zlehka vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a vysypané dortové... více o Čokoládový dortík
Krém: tvaroh vyšleháme s cukry do pěny, pak zlehka vmícháme ušlehanou smetanu. Pokud máme nízkoprocentní smetanu, přidáme do ní ztužovač. Korpus:... více o Kokosovo-tvarohový dort
Z tuňáka dobře slijeme olej a umixujeme společně s mascarpone. Rajčata necháme okapat a nakrájíme na velmi malé kousky. Lístečky tymiánu otrháme a... více o Něžná pomazánka z mascarpone
Dáme si mouku,rozmícháme v ní sůl,do vlažné vody kvasnice plus cukr-zamícháme a postupně lejeme do mouky a děláme těsto,které pořádně uhněteme.Až máme... více o Pravé italské těsto na pizzu
Jahody omyjeme a odstopkujeme. Pár jahod drobně pokrájíme a zbytek dáme do mixéru společně s cukrem a dobře rozmixujeme. Pak vmícháme jogurt, kousky... více o Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl
Oloupaná vejce pokrájíme na kostičky spolu s okurkami a cibulí. Ředkvičky očistíme a pokrájíme na plátky. Vše v misce smícháme s majolkou, dochutíme... více o Vaječný salát s ředkvičkami
Srdce opláchneme a vaříme v osolené vodě s menší částí cibule a 2 bobkovými listy doměkka. Pak srdce nakrájíme na slabé nudličky a vývar přecedíme.... více o Srdce na smetaně
Rýži si uvaříme dle návodu a necháme okapat. Na oleji si orestujeme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, kterou pak smícháme s pokrájenou slaninou a... více o Rýže se zelím a mletým masem
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto rozdělíme na části a rozválíme si... více o Výborné koblížky z trouby
Maso pokrájíme na kostky. Cuketu pokrájíme na větší kostky. Poté střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle. Z oleje, chilli, česneku a... více o Cuketové špízy s masem
Hranolky dáte upéct do trouby (nejlépe horkovzdušná), jakmile je upečete(dle návodu), rozdělíte je na talíře, posypete kořením na hranolky, polijete... více o Hranolky se sýrem
Tvaroh, romadur a máslo umícháme s pivem dohladka, osolíme, okořeníme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Pomazánka je ideální i na topinky.... více o Pivní pomazánka
Vejce vyšleháme s cukrem. Šleháme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří krásná bílá hustá pěna. Poté přidáme olej, vodu a nakonec přimícháme hladkou... více o Nejlepší dort
Kostky necháme povařit v 1 l vody, potom přidáme nakrájenou mrkev na půlměsíčky a vaříme do změknutí. V misce rozmícháme 1 vejce s trochou vody a... více o Slepičí polévka s noky
Těsto vyválíme na tenký plát. Umletý mák uvaříme v oslazeném mléce s citronovou kůrou a zahustíme strouhaným perníkem. Směs necháme vychladnout a poté... více o Makový závin s višněmi
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na sádle zesklovatět, přidáme maso, orestujeme. Nalejeme kečup, přidáme koření, houby, masox a Moravanku. Vše... více o Hodslavská řezanka
Kolena rozsekneme na porce, vložíme do vody, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme... více o Vepřové koleno v zelí
Maso okořeníme, zakapeme olejem a necháme v lednici přes noc. Druhý den na pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso a opečeme. Podlijeme vodou, přiklopíme a... více o Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící papír a upečeme 8-10 min. při... více o Karamelovo-ořechové řezy
Bůček uvaříme v papiňáku spolu s bobkovým listem, novým kořením, masoxem, solí a pepřem. Uvařený, ještě dost teplý bůček potřeme pikantní směsí,... více o Studený pikantní bůček
Nakrájíme houby, prolisujeme česnek a osmažíme na pánvi, dokud nám houby nezměknou. Zatímco smažíme, uvaříme si v hrnci vodu a uvaříme těstoviny. Když... více o Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou
Stehenní řízky osolíme, opepříme a orestujeme na pánvi. Potom je vložíme do vymaštěného pekáčku, na každý řízek naneseme vrchovatou lžíci jemně... více o Kuřecí lahůdka
Zelí nakrájíme na drobno, přimícháme vejce, na proužky nakrájený salám, sekanou nať, sůl, kmín a tolik mouky, aby vzniklo těsto husté jako na... více o Placky z kysaného zelí
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku rohlíku položíme rozpůlenou... více o Párky v rohlíku trochu jinak
Bílky a cukr ušleháme do tuha, mouku a oříšky smícháme dohromady a lehce promícháme do ušlehaného sněhu s cukrem. Plech - pečící papír - rozetřít na... více o Bezé roláda
Upečeme piškotový základ dáme vychladnout. Meruňky scedíme, necháme okapat. Šťávu z meruněk dolejeme do 1 l vodou, osladíme, zamícháme oba pudinky a... více o Sváteční řezy
Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájenou anglickou slaninu orestujeme a přidáme překrájené zelí i se šťávou a asi 15 minut zvolna dusíme... více o Halušky se zelím II.
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Do rozehřátého tuku dáme nakrájenou slaninu a opékáme asi 2 minuty. Přidáme roštěnky,... více o Roštěnky na kmínu
Smícháme jogurt, mouku,cukr, vejce, prášek do pečiva, pečlivě zamícháme. Uděláme si posypku a necháme odkapat ovoce. Do vymazaného pekáčku vysypaného... více o Jogurtová buchta II.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle a necháme vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli odstát a... více o Boubínské bramboráčky
Troubu předehřejeme na 200° C. Stehna omyjeme, osušíme a potřeme solí, pepřem a paprikou. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Zalijeme... více o Krůtí stehna se zeleninou
Sýr nakrájíme na kostičky, kapii a petrželku jemně nasekáme. Promícháme se sýrem a přidáme jemně nakrájenou cibuli a vmícháme olej. Necháme v... více o Kavak