• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Svíčková na provázku

Svíčková na provázku

Hovězí svíčková se stává velmi vybranou pochoutkou, vaříme-li ji na provázku na velmi mírném ohni pod bodem varu. Náhlým působením tepla se póry rychle uzavřou a maso zůstane obdivuhodně šťavnaté a uvnitř růžové. Pomalým varem asi 15 – 20 minut ve vývaru získá maso velice jemnou chuť.

Mohlo by vám zachutnat

140 minut
Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Olivový olej smíchejte s drcenými stroužky česneku, hrstí petrželky, tymiánem, rozmarýnem, špetkou soli a 1 lžičky pepře. Kuřeti na několika místech... více o Kuře v solné krustě

40 minut
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

Těstoviny (nejen) s krevetami a…

Cuketu pokrájíme na plátky, které následně osmažíme na trošce oleje zprudka na skus a dozlatova. K cuketě přidáme krátce osmažit na jemno nasekané dva... více o Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

30 minut
Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Z omytých a okapaných česnekových výhonků odstraníme "pacibulky" a pokrájíme je na kratší kousky. Ty pak dáváme do částech do mixéru, přidáme sůl dle... více o Pasta / pesto z česnekových výhonků

10 minut
Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Listy medvědího česneku přeberte, umyjte a nasekejte na kousky. Rozmixujte společně s hrstí piniových oříšků, trochou olivového oleje a trochou soli.... více o Pesto z medvědího česneku

20 minut
Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

Uzeného lososa natrhejte a vložte do robota s noži. Kopr nahrubo nasekejte. Dvě třetiny přidejte k lososovi, zbytek odložte stranou. Citrony omyjte. Z... více o Paštika z uzeného lososa

60 minut
Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

1. Rozpůlíme na půl vejce,mouku,cukr krupici,prášek do pečiva,vodu a olej. Do jedné poloviny nasypeme i kakao. 2. Polovinu bez kakaa nalijeme do... více o Babiččina bábovka (výborná)

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Těstíčko: žloutek s česnekem, zázvorem, solí a kari kořením smícháme, přilijeme pivo a poté dle potřeby přisypeme tolik mouky, aby nám vzniklo hladké... více o Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

40 minut
Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Z piva a ostatních ingrediencí umícháme marinádu, ve které necháme v chladnu, alespoň přes noc (nejlépe 24 hodin) odpočívat - marinovat připravené... více o Pivní marinované špízy

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Na másle necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli, pak přidáme krátce osmažit i jemně nasekaný česnek. Pokud jsme se rozhodli použít uzeninu,... více o Rýže s vejci

120 minut
Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Vepřové ocásky nasolíme nejlépe alespoň hodinu před pečením. Dáme je do pekáčku na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, posypeme dle chuti drceným (ne... více o Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné máslo, promícháme a zalijeme smetanou. Přisypeme mouku s kypřidlem a kůrou, dobře promícháme a... více o Jednoduchý jahodový koláč II.

20 minut
Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné vločky namočíme do vody a necháme změknout, přidáme vejce, sůl, najemno nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou brokolici. Vytvoříme placičky,... více o Ovesné placičky s brokolicí

Jidáše - medové

Jidáše - medové

Mouky smícháme se solí a citronovou kůrou v míse, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí a nasypeme vanilkový cukr. Přilijeme polovinu... více o Jidáše - medové

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Korpus: do mísy rozklepneme vejce, přilijeme kefír a olej, přisypeme cukr, kakao, mouku s kypřidly a vše promícháme na hladké těsto, které nalijeme do... více o Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

50 minut
Svěží koláč s lesním ovocem

Svěží koláč s lesním ovocem

Z celého listového těsta vypracujeme na vysypaném válu placku tak velkou, aby o něco překrývala připravenou formu k pečení (zbytek se použije na... více o Svěží koláč s lesním ovocem

45 minut
Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Jeste teple oloupane brambory nakrajime do misky na kolecka pridame i cibulku nakrajenou na jemne kosticky. Pridame hortici a zalejeme vyvarem, vse... více o Německý bramborový salát

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku s kakaem a kypřidlem a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků.... více o Kokosové řezy - krémové s polevou

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak kapustu pokrájíme nadrobno a... více o Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Základní těsto: Vejce vyšleháme do pěny, přidáme cukr, vanilkový cukr, jogurt a máslo a znovu vyšleháme. Střídavě přidáváme mléko a mouku smíchanou s... více o Muffiny na více způsobů

30 minut
Noky se špenátem

Noky se špenátem

Slaninu zprudka opečeme na olivovém oleji, odstavíme a necháme v pánvi. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme v hrnci, poté přidáme čerstvý nebo lehce... více o Noky se špenátem

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme změklé máslo (lze i částečně rozpuštěné), tvaroh (pokojová teplota), jemně nastrouhanou citronovou... více o Citronovo-tvarohová buchta

30 minut
Skořicová buchta

Skořicová buchta

Vejce a cukr smícháme a mícháme tak dlouho, dokud se v těstě nezačnou tvořit bubliny. Postupně přidámme trochu mouky, trochu mléko a trochu másla,... více o Skořicová buchta

40 minut
Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu s kořením a necháme ji restovat. Pak... více o Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Množství surovin záleží na počtu strávníků a na Vaší chuti. Meloun pokrájíme na silnější plátky (1,5 - 2 cm), které rozkrájíme na kostičky ... více o Melounové jednohubky (salát)

Italská caponata

Italská caponata

Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit, po vypocení nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli a celer nakrájíme na... více o Italská caponata

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

Na trošce oleje si orestujeme na drobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky, záleží na tom, jaké maso... více o Okurková omáčka z hovězího masa

120 minut
Hrachová polévka s domácími houstičkami

Hrachová polévka s domácími…

Hrách vsypte na cedník s malými oky a dobře propláchněte pod tekoucí vodou. Vsypte do hrnce, zalijte studenou vodou a nechte několik hodin, případně... více o Hrachová polévka s domácími houstičkami

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Toastový chléb rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Utřený česnek smícháme s rozpuštěným máslem. Každý plátek potřeme touto směsí po celé... více o Zapečené toasty s česnekem a sýrem

45 minut
Dietní bramborový salát bez majonézy a jogurtu

Dietní bramborový salát bez majonézy…

Připravte bramborový salát, jak ho obvykle děláte vy nebo postupujte se mnou. Brambory uvařte ve slupce nebo oškrábané, poté je nakrájejte na drobné... více o Dietní bramborový salát bez majonézy a jogurtu

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Do formy nalijeme mrkvovou šťávu, k jedné straně nasypeme všechnu mouku, uděláme v ní důlek a do něj dáme sušené droždí (někdy dám jenom půl balíčku,... více o Drážďanský špaldový chleba

Karamelový dort

Karamelový dort

Krystalový cukr rozehřejeme v kastrůlku se silnějším dnem na karamel, zalijeme horkou vodou (pozor prská) a necháme rozvařit. Žloutky s moučkovým... více o Karamelový dort

Rafaelo

Rafaelo

Nejprve ve vodě uvaříme kondenzované mléko. Do 2,5 hrnka mléka přidáme cukr a dáme vařit. V 0,5 hrnku mléka rozmícháme žloutky, vanilkový cukr, pudink... více o Rafaelo

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Vejce chvíli mícháme s cukrem, po chvíli přidáme jogurty a olej a dobře zamícháme. Do mouky přidáme prášek do pečiva a vysypeme do připravené hmoty.... více o Jogurtová bublanina II.

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Žebírka naporcujeme, můžeme osolit (nemusíme), vložíme do pekáče. Na plotně na větší pánev(nebo do hrnce) dáme hoisin omáčku, med, sladkou chilli... více o Lahodná lepivá vepřová žebírka

Věnečky

Věnečky

Mouku nasypeme do rozpuštěného sádla s vodou a soli a stále rychle mícháme, až se vytvoří hmota. Odstavíme hrnec a do vlažné hmoty zašleháme postupně... více o Věnečky

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Cukr necháme zkaramelizovat na pánvi. Hrušky rozpůlíme a vyndáme jádřinec a položíme na karamel dolíčkem dolů. Posypeme vanilkovým cukrem, můžeme... více o Karamelové hrušky

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Maso mírně naklepeme, posolíme, opepříme. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem, majoránkou, solamylem, ďábelským kořením, vegetou a do téhle směsi... více o Jogurtové řízky

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Zelí nakrájíme na drobno, přimícháme vejce, na proužky nakrájený salám, sekanou nať, sůl, kmín a tolik mouky, aby vzniklo těsto husté jako na... více o Placky z kysaného zelí

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Uzená žebra dáme vařit. Po změknutí vyndáme a vývar přecedíme. Do vývaru dáme uvařit brambory nakrájené na kostičky, až změknou přidáme prolisovaný... více o Česnečka z uzených žeber

Andělská očka

Andělská očka

Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a na vločky nakrájené máslo. Vše zpracujeme na... více o Andělská očka

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Štávu zahřejeme na 85 °C (rychle) přidáme cukr a kyselinu, necháme rozpustit. Nevaříme! Plníme do lahví, pevně uzavřeme a skladujeme ve vodorovné... více o Šťáva z malin, jahod apod.

Tvarohový koláč báby Havelkové

Tvarohový koláč báby Havelkové

Suroviny na těsto smícháme a vymačkáme na vymazaný plech s vyšším okrajem nebo pekáček. Dále v míse smícháme všechny suroviny na tvarohovou náplň, po... více o Tvarohový koláč báby Havelkové

Opilé řezy

Opilé řezy

Všechny přísady zpracujeme v lité těsto, upečeme na vymazaném a vysypaném větším pekáči. Po prochladnutí potřeme zavařeninou, naneseme ořechovou hmotu... více o Opilé řezy

15 minut
Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Na rozehřátém másle a oleji orestujeme plátky česneku a najemno nakrájenou chilli papričku. Přidáme oloupané krevety, které 6 minut po obou stranách... více o Krevety na česnekovém másle

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Máslo utřeme do pěny, přidáme sůl, žloutky, strouhanou kůru, cukr a třeme 15-20 minut. Potom přidáme z droždí připravený vykynutý kvásek, vlažné mléko... více o Bavorské vdolečky

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Omytý a očištěný pórek nakrájíme na kolečka a mrkve na kostičky. Na rozehřátém oleji zeleninu osmahneme. Zalijeme vývarem. Vaříme asi 15 minut. Poté... více o Sýrová pórková polévka

Kuře královny Kálí

Kuře královny Kálí

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kousky. Přidáme lžíci škrobu, ušlehané vejce a dobře promícháme. Směs dáme na rozpálený olej a opékáme.... více o Kuře královny Kálí

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Zeleninu pečlivě očistíme a omyjeme. Z paprik odstraníme jádřince a pokrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na... více o Pikantní čalamáda

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Listové těsto rozkrájíme na 8 stejných dílů. Na pomoučeném vále každý z dílů rozválíme na obdélník o síle asi 2 mm. Pórek (zelenou část) dobře omyjeme... více o Párky v listovém těstě

45 minut
Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Porce kapra osolíme, pomoučíme a okmínujeme. Vložíme na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách dočervena. Těsně před podáváním porce přelijeme... více o Kapr po mlynářsku

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

Poslední sledované recepty

22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
10
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
9
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
9
Pikantní čatní z meruněk
Pikantní čatní z meruněk

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Svíčková na provázku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact