Veškerou drůbež můžeme špikovat proužky slaniny. Zvlášť vhodná jsou vysoká prsíčka. Ta napíchneme dlouhým nožem a do otvoru vsuneme slaninu. Kuře můžeme obložit plátky slaniny a omotat nití.
Chleba nakrájejte na malé kostičky a nechte ho vařit ve vývaru zhruba 15 minut. Poté vývar slijte a chleba do něj přepasírujte přes cedník zpět.... více o Chlebová polévka
Vychladlá vařená vejce oloupeme a nastrouháme do mísy, kam přidáme i jemně pokrájenou cibuli a drobně pokrájenou šunku. Následně přidáme majolku a... více o Sýrovo-šunková pomazánka
Dáme vařit těstoviny. V pánvi rozpustíme tavený sýr ve smetaně. Pak přidáme špenát a česnek. Povaříme asi 5 minut. Pak dochutíme solí. Nakonec přidáme... více o Těstoviny se špenátem
Z oleje, medu, balzamika a chilli vloček umíchejte zálivku. Sýr halloumi nakrájejte na plátky o tloušťce asi 5 mm a nasucho ogrilujte z obou stran... více o Halloumi z grilu na salátu
Brambory oloupeme a celé vložíme do remosky s pokrájenou cibulí (můžeme přidat nasekaný stroužek česneku). Kuřecí stehna rozdělíme na menší díly -... více o Kuře na bramborách z remosky
Do mísy nebo robotu prosejte mouku. Přidejte na kousky nakrájené máslo, žloutky, tuzemák, citronovou kůru a šťávu a vypracujte pevné těsto. Zabalte ho... více o Boží milosti F.O.O.D.
1. Rozpůlíme na půl vejce,mouku,cukr krupici,prášek do pečiva,vodu a olej. Do jedné poloviny nasypeme i kakao. 2. Polovinu bez kakaa nalijeme do... více o Babiččina bábovka (výborná)
Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na větší kusy, cibuli na klínky, česnek nasekáme. Pokud máme nať z celeru, můžeme k zelenině přidat pár omytých... více o Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou
Romadur nastrouháme do misky (stačí nastrouhat jen tvrdší povrch, zbytek rozmačkáme vidličkou). Přidáme pokrájenou bílou část z jarní (lahůdkové)... více o Jednoduchá pomazánka s Romadurem
Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu a prošleháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh... více o Třešňový dort / řez
Do mísy nasypeme mouku, sůl, vanilkový cukr, vše promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme moučkovým cukrem,... více o Šneci nejen s tvarohem
Žloutky vyšleháme s umělým sladidlem, přidáme vodu, aroma, mouku s kypřidlem, nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech... více o Dia roláda
Jako první krok dáme vařit vodu 300 až 350 ml, kterou trochu osolíme. Až nám voda začne vřít, přidáme předem odváženou pohanku lámanku. Poté zamícháme... více o Pohanka na sladko
Plátky masa ze stran nakrojíme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, ochutíme kořením a vložíme do pečícího sáčku na... více o Pivní krkovička z pečícího sáčku
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli nakrájenou na kostičky a necháme zesklovatět. Na cibuli rozdrobíme kvasnice a mícháme, dokud se nerozpustí.... více o Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky
Nakrájená jablka pokapeme citronovou šťávou. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme jogurt, rozpuštěnou Heru, citronovou kůru, mouku s kypřidlem a... více o Jogurtovo-jablečná bábovka
Čerstvé krevety oloupeme: Ponecháme hlavu a ocas, odstraníme pouze skořápku z trupu. Odstraníme střívko. Oloupané krevety naložíme do připravené... více o Grilované obří krevety
Pomeranč oloupeme a pokrájíme na kousky. Fenykl očistíme a pokrájíme na slabé nudličky. Obojí dáme do mísy a opepříme. Olej, šťávu a sůl vyšleháme v... více o Fenyklový salát s pomerančem
Vařené oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme k nim jemně nastrouhanou mrkev, vejce, nasekané bylinky dle chuti, osolíme a přidáme mouku.... více o Barevné bramborové knedlíky (noky)
Mleté maso, sýr a vejce si řádně promícháme, ochutíme solí, pepřem a dle potřeby zahustíme strouhankou nebo rozmočenou žemlí. Do směsi můžeme přidat i... více o Mletý sýrový řízek s uzeným masem
K nastrouhaným bramborám přidáme vejce, špetku soli, vanilkový cukr nebo aroma, mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na stejně velké kousky,... více o Bramborové placky s povidly a mákem
Maso si pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme je a opepříme. Mouku si důkladně rozmícháme v rozšlehaných vejcích s mlékem,přidáme šunku, hrášek a... více o Vepřové řízky v pařízském těstíčku
Cibulku a petrželku osmažíme na másle. Pomeleme nebo uškrábeme játra. Housku namočíme do vody. Osmaženou cibulku, petrželku, játra a rozmočenou housku... více o Játrové knedlíčky od Bohdalky
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme na teflonové pánvičce (olej... více o Vynikající tvarohové lívance
Na oleji krátce osmažíme nakrájenou papriku a nahrubo nastrouhanou mrkev, přidáme na plátky nakrájené žampióny, podlejeme trochou vody a dusíme. Po... více o Bambusové výhonky s tofu
Přes noc namočené fazole uvaříme, sůl přidáváme, až jsou měkké. Kroupy mírně osolíme a také uvaříme doměkka. Fazole i kroupy smícháme a přidáme na... více o Šumajstr
Kvasnice rozdrobíme do mouky, přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Ihned vyválíme a vykrajujeme kolečka. Ta plníme nastrouhanými... více o Nafouklá jablíčková dobrota
Máslo si vyndáme včas z lednice, aby změklo. Ingredience na pomazánku dáme do nádoby a vymícháme (vymixujeme) do pěny. Na plátky veky mažeme pomazánku... více o Sardelové chlebíčky
Do hrnce dáme rozehřát máslo, přidáme cukr, lžíci medu, rozkvedlané vejce a zahřejeme. Odstavíme a přidáme lžičku jedlé sody. Hmota nám trošku zpění a... více o Medovník V.
Zpracujeme v těsto, vyválíme vyšší plát, okraje na delších stranách přehneme přes sebe. Dáme na vymazaný plech a upečeme. Je to rychlé a výborné. U... více o Tvarohová štola
Z droždí, cukru a vody si připravíme kvásek. Mouku, sůl, kmín, pepř a majoránku v misce důkladně promícháme (alespoň 1 minutu). Potom vlejeme kvásek a... více o Domácí chléb III.
Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme dozlatova. K hotové cibuli přilejeme zeleninový vývar, přidáme tavený sýr a dobře promícháme, aby se... více o Česnekovo-sýrová krémová polévka
V míse smícháme všechny přísady na těsto, kterým obložíme stěny a dno dortové formy. Přísady na náplň dáme do mísy a umixujeme, vlijeme do formy... více o Tvarožník II.
Nejdříme připravíme klasický špenát. Potom připravíme palačinky (bez cukru). Když máme obojí hotovo, palačinky naplníme špenátem, vložíme do... více o Zapečené palačinky se špenátem
Z makrely vybereme kosti a sloupneme kůži. Maso rozkrájíme na malé kousky, přidáme máslo nebo margarín, posekanou cibuli, trošku majolky, lžičku... více o Pomazánka z makrely
Zpracujeme na vále v těsto, necháme odpočinout. Potom vyválíme plát, vykrajujeme kolečka a upečeme. Vychladlá kolečka spojíme krémem, polijeme kávovou... více o Kávěnky
Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě. V misce pěnovitě utřeme máslo, přidáme prolisované brambory, žloutek, vejce, sůl a parmezán. Plech potřeme... více o Bramborové pusinky (1922)
Borůvky vložíme do malého hrnce, přidáme vodu a krystalový cukr. Ohříváme dokud se cukr nerozpustí. Přihodíme maliny a jahody nakrájené na plátky,... více o Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím, přidám lžičku marmite, zaliji... více o Boloňské špagety po anglicku
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, přidáme jogurt, rajčatový protlak, 2 lžíce olivového oleje, skořici, kari a sůl. Vše promícháme a necháme uležet... více o Alláhova směs
Zralé avokádo (měkké) oloupeme, rozřízneme a vyjmeme pecku. V misce rozmačkáme vidličkou na pastu. Přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek a šťávu z... více o Avokádová pasta
Nejdříve krátce osmahneme na pánvi rybí filety. Potom filety přendáme do mírně vymaštěného pekáčku, osolíme, posypeme grilovacím kořením, na to dáme... více o Zapečené rybí filety
Den předem uvaříme kondenzované mléko na karamel - ve vroucí vodě vaříme 1 hodinu (úplně to stačí, je zbytečné vařit je déle). Žloutky utřeme s cukrem... více o Karamelové řezy II.
Ve šlehači ušleháme na nejvyšší obrátky vejce a cukr do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a olej a lehce promícháme. Upečeme v dortové formě... více o Višňový šlehačkový dort
V misce utřeme máslo, přidáme nastrouhaný sýr a česnek, podle chuti osolíme, přidáme kari koření a nakrájenou pažitku. Podáváme na topince.... více o Sýrová pomazánka na topinky
Na vále zpracujeme v těsto (jestliže se hůře zpracovává přidáme 1-2 lžíce mléka). Zpracované těsto necháme odpočinout a potom vtlačujeme ve slabé... více o Dobré košíčky
Plátky masa pomažeme po obou stranách hořčicí. Na takto připravené maso klademe vždy plátek bůčku, kolečko cibule, okurku, osolíme a opepříme. Maso... více o Klasická hovězí roláda
Z kuřecích stehen stáhneme kůži a několikrát je nařízneme špičkou nože. Do povrchu zatřeme citronovou šťávu se solí. Na marinádu rozetřeme jogurt s... více o Indická kuřecí stehna
Plátky masa omyjeme a očistíme od blanek a tuku. Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. V hlubokém talíři rozkvedláme... více o Vídeňský řízek
Z mléka, krupice, cukru a špetky soli uvaříme hustou kaši. Formu na bábovku si vypláchneme studenou vodou a kaši do ní nalijeme, necháme v lednici asi... více o Krupicové flameri