• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Ohřívání uzenin

Ohřívání uzenin

Ohřívání uzenin

I když každodenní konzumace uzenin není příliš zdravá, kvalitní párek, špekáček nebo klobásku, si čas od času dát můžeme. Jak ale poznat, jestli už je ohřívaná uzenina dostatečně prohřátá?

Většina z nás uzeninu ohřívá ve vodě na sporáku v kastrolku. Párky a klobásy ale nikdy nevkládejte do vody vroucí, popraskaly by a přišly o svou přirozenou šťavnatost. Dejte je do vody vlažné a pozvolna ji zahřívejte, téměř až k bodu varu. Uzeniny nikdy nevařte klokotem, jen je nechte prohřívat při teplotě těsně před bodem varu.

Recepty na pokrmy z uzenin, jako je čočková polévka, buřty na pivu i netradiční polenta s klobásou, najdete ZDE.

A jak poznat, že je uzenina prohřátá? Je to úplně jednoduché. Stačí sledovat, kdy ohřívaná uzenina vyplave ode dna nádoby k povrchu, chvilku jí nechat ve vodě nadnášet a pak ji opatrně vyndat a servírovat. Je ale samozřejmě bezpodmínečné, abyste ji ohřívali v dostatečně velkém kastrolu a také aby v něm bylo dost vody.

Šťavnatější a chutnější jsou však uzeniny ohřívané v páře. Nepotřebujete na to žádný extra spotřebič, vystačíte si s pařáčkem vloženým do hrnce s trochou vody. Uzeniny zahřívejte pozvolna, vložte je do pařáčku, pod kterým se ještě netvoří pára a zdroj tepla nechte zapnutý na střední výkon. Uzeniny se prohřejí rovnoměrně a hlavně nebudou praskat. Horké uzeniny nenechávejte v páře zbytečně dlouho. Mohly by se totiž začít vysušovat a po delší době i zcvrkávat a měnit svůj objem. 

Ochutnejte vynikající salát z buřtů, recept na něj najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

30 minut
Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Kuřecí maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, opepříme a mírně osolíme. Na trošce rozpáleného oleje smažíme za občasného promíchání připravené kuřecí... více o Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

20 minut
Tiramisu

Tiramisu

Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny. Vmíchejte mascarpone a postupně zlehka sníh. Piškoty krátce namáčejte do kávy s... více o Tiramisu

45 minut
Buřty na pivu

Buřty na pivu

Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte. Potřete hořčicí a poklaďte plátky cibule a slaniny. V pekáčku na rozehřátém sádle orestujte zbylou slaninu a... více o Buřty na pivu

30 minut
Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Do hrnce dáme vařit jeden litr vody. Až začne vřít, přidáme bujon a sojové plátky. Vaříme ve vroucí vodě po dobu dvaceti minut. Poté sojové maso... více o Chutná čína ze sojového masa

75 minut
Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Vajíčka vyšleháme s cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Do misky s vajíčky postupně přidáváme mouku promíchanou s kypřícím práškem. Postupně... více o Pudinkové pokušení

20 minut
Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

Uzeného lososa natrhejte a vložte do robota s noži. Kopr nahrubo nasekejte. Dvě třetiny přidejte k lososovi, zbytek odložte stranou. Citrony omyjte. Z... více o Paštika z uzeného lososa

60 minut
Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

1. Všechny ingredience kromě oleje smícháme. Vznikne řídké těsto. 2. Sběračku těsta smažíme na oleji (na fotografii jsou lívance). 3. Podáváme se... více o Babiččiny palačinky

45 minut
Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Vše smícháme, vylijeme na plech a pečeme na 180 st v horkovzdušné troubě po dobu 30 minut. Po vychladnutí nakrájíme a ideálně dáme vychladit do... více o Cuketová buchta ala brownies

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Recept je velmi jednoduchý a nejdůležitější krok je pořádně žaludky očistit. Žaludky ochucujeme v podstatě tím, co máme rádi. Můžeme použít jak koření... více o Pečené kuřecí žaludky

15 minut
Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Pečená vepřová panenka ve slanině na…

Panenku nakrájejte na silnější plátky - 2,5 - 3 cm. Osolte, opepřete a posypte troškou sušeného tymiánu. Slaninu podélně rozkrojte na poloviny. Každou... více o Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduchá lososová pomazánka

Uzeného lososa rozmixujeme s oloupanými vařenými vejci a dáme do misky. Přidáme pomazánkové máslo, osolíme, opepříme, dobře promícháme a pak dle... více o Jednoduchá lososová pomazánka

60 minut
Rychlý sváteční perník s náplní - i jako beránek

Rychlý sváteční perník s náplní - i…

Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a ručním šlehačem umícháme dohladka. Nalijeme na vymazaný pekáč nebo do větší dortové formy a pečeme asi na... více o Rychlý sváteční perník s náplní - i jako beránek

20 minut
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Cibuli oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Vymačkejte z ní vodu, aby se vám potom placičky nerozpadaly. Oloupejte mrkve a nastrouhejte... více o Mrkvové placičky

60 minut
Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Vejce vyšleháme s tvarohem a mlékem. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Troubu rozehřejeme na 180°C. Pomalu přisypáváme mouku do tvarohu. Promícháme,... více o Lehká tvarohová bublanina

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Pokrájenou slaninu dáme do kastrolu, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme dosklovata. Přidáme na větší kostky pokrájené hovězí maso (na guláš), které... více o Dušené hovězí na pivu s mrkví

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Máslo necháme rozpustit, přidáme rozdrobené droždí, které na mírném plameni za stálého míchání také rozpustíme na hladkou kašičku. Kašičku necháme... více o Drožďové knedlíčky - kořeněné

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej a vodu, mouku s kakaem a kypřidlem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do kulaté formy (20... více o Dort s čokoládovým krémem

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Do mísy dáme mouku, cukr, kůru, pudinkový a kypřící prášek a promícháme. Přidáme aroma, žloutek, změklý tuk a smetanu a ze všeho vypracujeme hladké... více o Jablečný víkendový koláč - vláčný

30 minut
Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Maso nakrájíme na kostky, 3 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a promícháme s masem a solí. Necháme chvilku odležet. Mezitím nakrájíme nadrobno... více o Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

25 minut
Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Dáme vařit vodu. Až se voda bude vařit, vložíme rýži podle návodu na obalu. Pokud používáme sypanou rýži, tak doporučuji 1 hrnek rýže a k tomu 2 hrnky... více o Rizoto s vepřovou konzervou

20 minut
Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před vařením zalijeme horkou vodou a... více o Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme do změknutí. Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou klobásu a orestujeme,... více o Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s…

Špekem vyložíme dno zapékací mísy, na které položíme plátky nebo kostky osoleného a opepřeného masa. Maso posypeme pokrájenými houbami a česnekem,... více o Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Uvařenou kapustu pokrájíme na nudličky, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k rozšťouchaným bramborám. Přidáme nastrouhaný česnek, drobně... více o Bramborovo-kapustové placičky

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Na tousty použijeme mladé cukety, které nebudeme loupat, pouze je omyjeme a pokrájíme na 2-3milimetrové plátky. V kastrolu s širokým dnem rozpálíme... více o Gyros tousty z cukety - sterilované

15 minut
Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Všechny ingredience smícháme a ušleháme. Nalijeme na předem vymazaný plech a přidáme ovoce podle chuti. Pečeme na 180°C asi 30 minut.... více o Hrnečková bublanina

60 minut
Pečené donuty

Pečené donuty

Těsto: Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí, necháme kynout na teplém místě cca 60 min. Po vykynutí vyválíme 1 cm silné těsto a vykrajujeme... více o Pečené donuty

90 minut
Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Ze surovin na těsto rychle zpracujeme hmotu (nejlépe v robotu, aby se zbytečně nezahřívalo), tu zabalíme do potravinové folie a dáme 30 minut... více o Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

Vychladlé brambory nastrouháme, smícháme se změklým máslem a moukou. Hladké těsto vyválíme na kulatý plát a přeneseme do formy, okraje necháme... více o Bramborový koláč s tuňákem

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Brambory oloupeme, drobně pokrájíme, dáme vařit do osolené vody společně s očištěnými a pokrájenými fazolkami doměkka. K uvařeným bramborám a fazolkám... více o Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

20 minut
Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Čokoládu nalámejte do misky na menší kousky a nechte rozpustit ve vodní lázni. V jiné vodní lázni ušlehejte vejce a rum do tuhé pěny. Za stálého... více o Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Vepřové plátky naklepeme, posypeme kořením, na každý plátek masa položíme dva plátky debrecínky, pevně zavineme. Do zapékací misky dáme pokrájený špek... více o Debrecínské závitky

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Oloupaná jablka nastrouháme, přidáme vše ostatní, pokud se nám zdá těsto husté můžeme zředit troškou mléka. Přilijeme na vymazaný a vysypaný malý... více o Perník s jablky 2

Roláda s nugátovým krémem

Roláda s nugátovým krémem

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru, van.cukrem a lžící horké vody do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme pevný sníh. Obě hmoty propojíme a... více o Roláda s nugátovým krémem

30 minut
Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Hermelín pokrájíme na kostičky nebo plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Olivy scedíme, necháme okapat. Do sklenice střídavě prokládáme... více o Naložený hermelín s olivami

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme rozdrobené droždí se lžící cukru, dvěma lžícemi mouky a necháme v teple pod utěrkou vzejít kvásek. Do mísy... více o Švestkové buchty

Krkovička na celeru

Krkovička na celeru

Maso rozkrojíme na 4 plátky. Vložíme na pekáč, posolíme a podlijeme vodou. Pečeme po obou stranách na 200 °C asi hodinu. Zatím na talířek nastrouháme... více o Krkovička na celeru

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Filety opláchneme, osolíme, okořeníme, posypeme paprikou a necháme krátce odležet. na másle osmažíme cibuli a česnek do sklovita, vložíme filety a... více o Pangasius zapečený se sýrem

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Maso očistíme, osolíme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno. V papiňáku rozpálíme sádlo (nebo olej) a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme.... více o Vepřová "pečeně" v papiňáku

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Vykynuté těsto na vále rozdělíme a vytvarujeme tvary podle chuti. Necháme chvíli dokynout a pak potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.... více o Celozrnné dalamánky

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Kolena rozsekneme na porce, vložíme do vody, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, podlijeme... více o Vepřové koleno v zelí

60 minut
Bohaté řízky

Bohaté řízky

Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme po obou stranách. Do výpeku dáme cibuli a na orestovanou cibuli dáme žampiony. Tuto směs dáme do... více o Bohaté řízky

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Do tvarohu zašleháme čajovku, máslo, majolku, sekanou petrželku a koření. Promícháme a necháme vychladit. Když není doma majolka přidávám 1... více o Pomazánka "hned pryč"

80 minut
Nutelové řezy s vůní skořice

Nutelové řezy s vůní skořice

Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá vejce vyšleháme. Postupně přidáme... více o Nutelové řezy s vůní skořice

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Ti, co majú pekárnu vědí, že první se dává tekutina a potom následují všechny sypké ingredience. Slunečnice, sezam, lněné semínko se dává ihned,... více o Výživný chléb pro domácí pekárnu

Muffinky vynikající čokoládové

Muffinky vynikající čokoládové

V jedné misce smícháme mouku, rozsekanou čokoládu, kakao, prášek do pečiva a jedlou sodu. V druhé misce rozkvedláme vejce, moučkový cukr, změklé máslo... více o Muffinky vynikající čokoládové

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Nejdříve si připravíme nádivku: máslo, cukr, 2 vejce utřeme do pěny. V trošce mléka rozmícháme pudink a vanilkový cukr, ve zbytku mléka rozmícháme... více o Tvarohové řezy

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Salám umeleme na masovém strojku nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme jemně nastrouhanou okurku, rajský protlak, tatarku a jemně nakrájenou cibuli.... více o Bulharská pomazánka

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Oloupeme šalotky a nakrájíme na kostičky. Zalijeme je pivem, přidáme kečup, protlak, pepř, sůl i cayenský pepř a zamícháme. Očistíme a omyjeme plátky... více o Marinovaná vepřová kýta

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Máslo ochutíme sardelovou pastou a citronovou šťávou, potom dohladka vyšleháme s horkým mlékem. Sýr a šunku nakrájíme na obdélníkové plátky a střídavě... více o Ženevské řezy

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

Poslední sledované recepty

13
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
12
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Vepřové špízy
Vepřové špízy
10
Dědovy škubánky na slano
Dědovy škubánky na slano

Zajímavé články

Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Němčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Barvy roku: Přehled za posledních 12 let. Který odstín milujete, který nestál za nic?

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

Hezuckého (†55) kamarád popsal boj o Patrikův život: Jiskřička naděje zhasla po 3 dnech! Přitom už měli plán

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

5 znamení zvěrokruhu, která si na vánočním večírku utrhnou ostudu: Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Ohřívání uzenin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact