• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak smažit koblihy a vdolky

Jak smažit koblihy a vdolky

Jak smažit koblihy a vdolky

Máte rádi koblihy, šišky obalené ve skořicovém cukru, vdolečky a další sladké smažené dobroty z kynutého těsta? Těm domácím se nic nevyrovná. Receptů najdete na internetu stovky, hodit se vám ale budou tipy a triky, jak je správně osmažit, aby se nespálily na povrchu a uvnitř nezůstaly syrové, a byly nádherně zlatavé.

1. S tukem nešetřete! Důležité je, aby pečivo z kynutého těsta plavalo a nedotýkalo se dna hrnce. Nejlepší pro smažení je sádlo nebo přepuštěné máslo, použít můžete ale i rostlinný olej, který vydrží i vysoké teploty a nepřepaluje se. Ideální je například řepkový, který má navíc neutrální chuť.

2. Tuk nechte rozpálit tak akorát. Ve studeném oleji by těsto nasáklo tukem a koblihy, vdolky či jiné pečivo by nevyběhly, pokud ho ale rozehřejete až moc, mohly by se vám spálit na povrchu a uvnitř zůstat syrové. Důležité je vkládat do tuku pečivo po částech a to tak, aby plavalo v jedné vrstvě.

Recepty na domácí koblížky, které se vám budou rozplývat na jazyku, najdete ZDE.

3. měli záruku krásně kulatých a nadýchaných koblížků nebo vdolků, je nutné pánev nebo kastrol hned po vložení koblih zakrýt pokličkou, která zajistí, že se koblihy rychle zespodu zasmaží a uprostřed se nafouknou. Asi po dvou až třech minutách pokličku odendejte a koblihy opatrně otočte. Nikdy do nich během smažení nepíchejte, aby vám nesplaskly.

4. Po usmažení každé porce odstraňte z hrnce zbytky těsta, jinak tuk zhořkne, nebo se spálené kousky nalepí na další pečivo. Usmažené dobroty vyndejte na rozloženou kuchyňskou utěrku, která odsaje přebytečný tuk a nechte vychladnout. Pak je buď obalte v cukru se skořicí nebo třeba naplňte džemem nebo oříškovo-čokoládovou pomazánkou.

Znáte churos? Dozlatova osmažená, krásně křupavá dobrota, vonící po skořici, chutná prostě božsky. Recept na ně najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

45 minut
Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Brambory uvařte v osolené vodě. Přidejte k nim polovinu nakrájeného másla a smetanu a rozšlehejte na hladké pyré. Zbylé máslo rozpusťte a smíchejte s... více o Proužky portobello ve strouhance

15 minut
Bylinkový olej

Bylinkový olej

Po jedné snítce rozmarýnu a tymiánu najemno nasekejte a nadrťte. Rozdělte do sklenic. Do každé přidejte bylinky, česnek a koření a zalijte olejem.... více o Bylinkový olej

140 minut
Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Olivový olej smíchejte s drcenými stroužky česneku, hrstí petrželky, tymiánem, rozmarýnem, špetkou soli a 1 lžičky pepře. Kuřeti na několika místech... více o Kuře v solné krustě

50 minut
Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Maso osolte, opepřete a zprudka orestujte na másle. Pak ho vložte do vakuových sáčků, každou porci zvlášť. Do každého sáčku dejte část výpeku... více o Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

30 minut
Rychlá buchta s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme v jedné míse společně s cukrem, vanilkovým cukrem a herou (z bílků ušleháme v druhé míse sníh na... více o Rychlá buchta s ovocem

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

Marináda: v misce si dobře promícháme olej se sladkou i pálivou paprikou, koriandrem, pepřem, solí (cca rovná lžička), utřeným česnekem a hořčičným... více o Kuřecí maso na gril i do trouby

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme pokrájené žampiony (hlívu) a dále smažíme doměkka.... více o Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Maso pokrájíme na kostičky, osolíme a okořeníme kořením dle chuti. Necháme krátce proležet, pak osmažíme v rozpáleném oleji doměkka a dozlatova. Maso... více o Adžika masovo-zeleninová směs

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Očištěné batáty nastrouháme, lze strouhat najemno i nahrubo. Brambory vzhledem k nasládlé chuti kořeníme více než klasické brambory na bramboráky, ale... více o Batátové bramboráky

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Zelí necháme okapat, pokrájíme ho na kratší nudličky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky pokrájená vejce, cibuli a salám. Osolíme, opepříme, zakápneme... více o Zelný salát z kysaného zelí

5 minut
Mangové smoothie

Mangové smoothie

Mango byste měli mít větší a pěkně zralé a štavnaté (ne jako to moje na obrázku :D), oloupejte a nakrájejte na kousky. Dejte do nádoby, společně s... více o Mangové smoothie

45 minut
Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Celer a brambory nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme najemno. Citron omyjeme a okrájíme z něj proužky kůry, z poloviny citronu vymačkáme šťávu. V... více o Celerová krémová polévka

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

Dýni a oloupané, pokrájené brambory uvaříme doměkka. Poté scedíme, přidáme pokrájené máslo, zalijeme horkým mlékem (množství dle potřeby) a vyšleháme... více o Dýňové pyré s bramborem

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Rozmixujeme led, Baileys, kávu, mléko a cukr. Důkladně promíchejte a nalijte do vysokých skleniček. Přidejte šlehačku a posypte čokoládovými hoblinami... více o Ledové latte s Baileys

20 minut
Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Papričku, česnek a stonky bazalky nakrájíme nadrobno a lehce osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata a lístky nasekané bazalky (stranou si... více o Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jogurt, povidla, vejce, cukr, rum a olej dáme do větší mísy a vše dobře promícháme. Do tekuté směsi přidáme mouku s kypřidlem a sodou a opět dobře... více o Jablečný povidlovník - mokrý koláč

50 minut
Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme. Posléze jazyky vyndáme a necháme odpočinout... více o Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

10 minut
Křupavý jarní salát

Křupavý jarní salát

Okurku a ředkev omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Lístky špenátu dobře opláchněte a vytřepejte z nich vodu. Chřestu odlomte nebo odřízněte spodní... více o Křupavý jarní salát

15 minut
Tuňáková pomazánka bez majonézy

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Necháme povolit máslo a utřeme s tuňákem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, petrželku a ostatní ingredience. Dosolíme dle chuti a přidáme citronou... více o Tuňáková pomazánka bez majonézy

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Krupy přes noc namočíme do studené vody, poté uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme. Cibuli nakrájíme a osmažíme na sádle, přidáme scezené zelí,... více o Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

60 minut
Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažte dozlatova na oleji. Přesuňte do mísy, vmíchejte vypeckované rozpůlené olivy, strouhaný sýr, lehce ušlehaná vejce... více o Quiche s cibulí a olivami

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Máslo rozpustíme s olejem, přidáme pokrájený pórek na kolečka a osmažíme dosklovata. Pak zaprášíme moukou, ještě chvíli orestujeme a přilijeme vývar... více o Pórková omáčka

50 minut
Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Panenky v parmském kabátku s…

Nejdříve si připravte chipsy. Batáty dobře očistěte kartáčkem, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte na tukem potřený plech, zakápněte olivovým... více o Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Těstoviny dáme vařit podle návodu. Mezitím si do malého kastrůlku dáme mascarpone, žloutek, parmezán a na velice mírném ohni umícháme hladký krém.... více o Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Zpracujeme těsto a rozdělíme ho na dva díly. Vyválíme dvě placky a každou dáme na jiný plech. Jednu upečeme samostatně (15 min). Na druhou nasypeme... více o Medové-ořechové řezy

15 minut
Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Máslo umícháme v misce s kakaem. Na plotně svaříme za stálého míchání na niť vodu a cukr. Až cukr dělá pěkné bubliny a táhne se, je teprve hotový.... více o Vařená čokoládová poleva

Obložená vejce

Obložená vejce

Rozpis ingrediencí jsem psal pro jednu osobu (zhruba). Doprostřed talíře si uděláme ze salátu hromádku, na kterou posadíme dvě půlky vejce. Kolem... více o Obložená vejce

15 minut
Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Množství surovin záleží na počtu strávníků. Krajíčky chleba namáčíme v rozšlehaném vejci se solí (dle chuti) z obou stran a ihned smažíme v rozpáleném... více o Chlebové smaženky

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuře si vykostíme, plát masa z něj si posolíme a uprostřed, po celé délce nandáme nádivku. Přes nádivku přehneme okraje plátu (ty se budou kousek... více o Kuřecí roláda s nádivkou

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

Pečené vepřové maso pokrájíme na menší kousky a přidáme do pánve k osmažené cibuli na trošce oleje. Pro lepší chuť můžeme přidat i sádlový výpek s... více o Rizoto z pánve-po našem

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum dle chuti. Podáváme lehce... více o Máslový ležák proti depresi

Hlávkové zelí s těstovinami

Hlávkové zelí s těstovinami

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, nakrájenou anglickou slaninu, přidáme nakrájené zelí, mírně podlijeme, přidáme sůl, kmín, cukr a ocet. Všechno... více o Hlávkové zelí s těstovinami

Ořechový dort mojí babičky

Ořechový dort mojí babičky

Celá vejce ušleháme spolu s cukrem. Do ušlehaného vmícháme zbytek přísad. Nalejeme do vymazané dortové formy a pečeme asi 20 min. na 180 °C. Vychladlý... více o Ořechový dort mojí babičky

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme mleté ořechy smíchané se strouhankou, moukou a práškem do pečiva. Připravenou hmotu vylijeme na plech vyložený... více o Karamelové oplatkové řezy

10 minut
Tuňáková pomazánka IV.

Tuňáková pomazánka IV.

Z konzervy vylejeme vodu, do mísy dáme tuňáka, zakapeme olivovým olejem, pokapeme citronem, přidáme jemně nasekanou cibulku (já používám elektrické... více o Tuňáková pomazánka IV.

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Brambory oloupeme a vaříme, jak jsme zvyklí. Poté je rozmixujeme společně se smetanou a jedním vejcem (popř. jen žloutkem - syrovým). Osolíme dle... více o Nejlepší bramborová kaše od babičky

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Ramu necháme trochu změknout a umícháme s s česnekem a trochou soli, bylinky nasekáme najemno a přimícháme do másla. Necháme vychladit. Používáme na... více o Bylinkové máslo

45 minut
Housky

Housky

Vše zaděláme v těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme houstičky, potíráme rozšlehaným vajíčkem, sypeme solí a kmínem nebo mákem nebo strouhaným... více o Housky

60 minut
Selská směs

Selská směs

Na olej dáme pokrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev a necháme smažit. Potom přidáme na kostičky nakrájené maso a na proužky nakrájený salám a... více o Selská směs

30 minut
Zapečená polenta se sýrem

Zapečená polenta se sýrem

Polentu rozetřeme do vymazané zapékací mísy. Na trošce oleje opražíme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, dusíme asi 5 minut. Vmícháme sekané... více o Zapečená polenta se sýrem

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme žampiony, okořeníme a dusíme. Hermelínům skrojíme vršky,... více o Plněný hermelín II.

50 minut
Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli povaři. Poté omáčku osladíme a... více o Rajská omáčka II.

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Všechny suroviny na buchtu smícháme a upečeme na velkém plechu s vysokým okrajem. Do horké buchty uděláme obrácenou stranou vařečky mnoho děr, čím... více o Díratá buchta z čokoládových figurek

90 minut
Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, špetku soli a trochu mouky, necháme vykynout kvásek. V míse smícháme mouku, přidáme rozpuštěný tuk,... více o Velikonoční mazanec

10 minut
Žahour

Žahour

Borůvky properte, posypte cukrem, přidejte máslo, trochu vody a vše rozvařte. Směs zahustěte perníkem, smetanou a nakonec okořeňte skořicí a... více o Žahour

120 minut
Vepřová pečeně Robert

Vepřová pečeně Robert

Celý kus masa osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ze všech starn opečeme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Podlijeme bílým... více o Vepřová pečeně Robert

45 minut
Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Na lžíci másla podusíme jemně nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme namočené pokrájené houby, kmín, utřený česnek se solí, majoránku, na... více o Bramborová polévka zimní

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Zpracovat a rozetřít na vymazaný a vysypaný plech. Tvaroh dáme do pytlíku a uděláme mřížky. Do každého čtverečku můžeme dát džem, ovoce.... více o Prošívaná deka II.

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Nahrubo nastrouháme sýr, salám a cibuli, přidáme hořčici a jedno vejce. Směsí potřeme plátky veky, přitiskneme druhým plátkem a obalíme ve vejci a... více o Rychlá večeře

Rajčatová pizza

Rajčatová pizza

Droždí rozdrobíme, přelijeme je 250 ml vlažné vody a asi 15 minut necháme vzejít kvásek. Kvásek přilijeme k mouce, přidáme špetku soli a vypracujeme... více o Rajčatová pizza

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Poslední sledované recepty

71
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
70
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
60
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
56
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
50
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak smažit koblihy a vdolky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact