• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak smažit koblihy a vdolky

Jak smažit koblihy a vdolky

Jak smažit koblihy a vdolky

Máte rádi koblihy, šišky obalené ve skořicovém cukru, vdolečky a další sladké smažené dobroty z kynutého těsta? Těm domácím se nic nevyrovná. Receptů najdete na internetu stovky, hodit se vám ale budou tipy a triky, jak je správně osmažit, aby se nespálily na povrchu a uvnitř nezůstaly syrové, a byly nádherně zlatavé.

1. S tukem nešetřete! Důležité je, aby pečivo z kynutého těsta plavalo a nedotýkalo se dna hrnce. Nejlepší pro smažení je sádlo nebo přepuštěné máslo, použít můžete ale i rostlinný olej, který vydrží i vysoké teploty a nepřepaluje se. Ideální je například řepkový, který má navíc neutrální chuť.

2. Tuk nechte rozpálit tak akorát. Ve studeném oleji by těsto nasáklo tukem a koblihy, vdolky či jiné pečivo by nevyběhly, pokud ho ale rozehřejete až moc, mohly by se vám spálit na povrchu a uvnitř zůstat syrové. Důležité je vkládat do tuku pečivo po částech a to tak, aby plavalo v jedné vrstvě.

Recepty na domácí koblížky, které se vám budou rozplývat na jazyku, najdete ZDE.

3. měli záruku krásně kulatých a nadýchaných koblížků nebo vdolků, je nutné pánev nebo kastrol hned po vložení koblih zakrýt pokličkou, která zajistí, že se koblihy rychle zespodu zasmaží a uprostřed se nafouknou. Asi po dvou až třech minutách pokličku odendejte a koblihy opatrně otočte. Nikdy do nich během smažení nepíchejte, aby vám nesplaskly.

4. Po usmažení každé porce odstraňte z hrnce zbytky těsta, jinak tuk zhořkne, nebo se spálené kousky nalepí na další pečivo. Usmažené dobroty vyndejte na rozloženou kuchyňskou utěrku, která odsaje přebytečný tuk a nechte vychladnout. Pak je buď obalte v cukru se skořicí nebo třeba naplňte džemem nebo oříškovo-čokoládovou pomazánkou.

Znáte churos? Dozlatova osmažená, krásně křupavá dobrota, vonící po skořici, chutná prostě božsky. Recept na ně najdete ZDE.

Mohlo by vám zachutnat

40 minut
Pečená dýně

Pečená dýně

Dýni omyjte, vydlabejte a pokrájejte na měsíčky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Cizrnu slijte a nasypte mezi dýni. Vše osolte,... více o Pečená dýně

60 minut
Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Plátky masa naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nezkroutily. Osolíme je, opepříme a dáme osmažit z obou stran na... více o Kýta v žampionové omáčce

60 minut
Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Kapustu překrojíme na půlky nebo čtvrtky a v osolené vodě uvaříme na skus. Vodu slijeme a kapustu necháme okapat. Po vychladnutí z kapusty ještě... více o Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

40 minut
Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Kapustu nakrájejte na 1cm proužky, brambory a mrkev na kostky, cibuli nasekejte najemno. Na 2 lžících másla nechte zesklovatět cibuli a rozvonět... více o Kapustová polévka s klobásou

260 minut
Uzený vývar

Uzený vývar

Uzená žebra zalijte vodou a přiveďte k varu. Po 5 minutách je sceďte a přilijte novou vodu. Přidejte mrkev, cibuli, česnek, petrželku a koření a... více o Uzený vývar

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, mírně osolíme, opepříme a dáme do mísy. Řapíkatý celer pokrájíme na slabší měsíčky a dáme k masu. Přidáme... více o Masová minutka s řapíkatým celerem

Hruškový kompot po našem

Hruškový kompot po našem

Hrušky používáme zralé, ale pevné, které omyjeme, oloupeme, odstraníme stopky, bubáky a jádřince a pokrájíme na půlky, čtvrtky, větší kostky..., které... více o Hruškový kompot po našem

60 minut
Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Můžeme použít směs sýra nebo jen jeden sýr. Naprosto podle Vaší chuti.... více o Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Meruňkový perník

Meruňkový perník

Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme olej, mléko a vejce, vše dobře promícháme dohladka a nakonec do těsta přidáme pokrájené meruňky. Těsto dáme... více o Meruňkový perník

30 minut
Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Nejprve dle návodu uvaříme pohanku lámanku - propláchnutou ji uvaříme ve vodě, dokud ji do sebe nevsákne a nezměkne. Poté necháme vychladnout - bude z... více o Pohankové zeleninové placky

40 minut
Buchta na doma

Buchta na doma

Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, asi 5 minut, přidáme Heru (rozpuštěnou v mikrovlnce, ale ne horkou!), kakao a rozšleháme, dále vsypeme rozdrcené... více o Buchta na doma

30 minut
Čína s vepřovým

Čína s vepřovým

Kotletky nakrájíme na nudličky a naložíme na pár hodin do marinády ze sójové omáčky, medu, oleje a koření pěti vůní. Osmažíme na pánvi dozlatova. Dáme... více o Čína s vepřovým

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Filety z tresky, kapra, pangasia... nakrájíme na 1 - 1,5 cm silné hranolky (nudličky). Vejce, koření, solamyl, olej a sůl vymícháme v misce do hladké... více o Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

60 minut
Bostonské krémové mufiny

Bostonské krémové mufiny

Těsto: Změklé máslo vyšleháme s cukrem, moukou, solí a kypřicím práškem, dokud to strukturou nepřipomíná strouhanku. Vyšlehejte mléko s vejci, pak 2/3... více o Bostonské krémové mufiny

30 minut
Houbová bramboračka

Houbová bramboračka

Na oleji zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibulku a česnek, přisypeme majoránku, kmín a sůl. Přidáme pokrájené brambory (nechávám ve slupce), houby... více o Houbová bramboračka

Filety po italsku

Filety po italsku

Filety okořeníme, osolíme a jemně zaprášíme moukou. Na pánvi s trochou rozpáleného oleje osmažíme filet z jedné strany dozlatova, pak otočíme a... více o Filety po italsku

40 minut
Bagely

Bagely

**1)** V pár lžicích z 1/2 litru vlažné vody rozpusťte droždí a špetku cukru. Zbylou vodu utřete v míse s rostlinným tukem a do této směsi vmíchejte... více o Bagely

60 minut
Pečené donuty

Pečené donuty

Těsto: Zpracujeme hladké těsto, které se nelepí, necháme kynout na teplém místě cca 60 min. Po vykynutí vyválíme 1 cm silné těsto a vykrajujeme... více o Pečené donuty

100 minut
Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Otevírací koláčovou formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem. Sušenky a mandle dejte do plastového sáčku a rozdrťte válečkem na nudle nebo je... více o Cheesecake s limetkami

30 minut
Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

K nastrouhanému křenu a pomazánkovému máslu Fit Line přidáme uvařená a na malé kostičky nakrájená vejce, majonézu, hořčici, Vegetu a sůl. Vše pečlivě... více o Křenová pomazánka II.

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Omyté salátové listy dáme do mísy a zalijeme smetanou, kterou předtím smícháme se solí, pepřem, citrónovou šťávou a dle chuti přidáme cukr. Nakonec ... více o Hlávkový salát se smetanou

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme a krátce na másle orestujeme. Zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme bujon. Krátce povaříme a zavaříme nočky.... více o Jarní polévka s krupicovými nočky

8 minut
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Přivedeme k varu hrnek mléka. Rozpustíme v mléce několik čtverečků čokolády (co dům dá). Vmícháme 3 lžíce hořkého kakaa, můžeme dochutit grankem.... více o Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Maso obereme od kostí a pokrájíme na kousky, které zamícháme s natrhaným salátem, drobně pokrájeným sýrem a slabými plátky mrkve. Vejce pokrájíme na... více o Kuřecí zbytkový salát

100 minut
Papriková pasta

Papriková pasta

Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr,... více o Papriková pasta

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a ten poklademe celý slaninou. Z mletého masa, žemlí rozmočených v mléce, pokrájené cibule a mortadely,... více o Sekaná podle Itala

90 minut
Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Porce králíka nasolíme. V pekáčku rozehřejeme máslo na kterém orestujeme slaninu, kuličky pepře, tymián s bobkovým listem. Do pekáčku dáme porce... více o Králík po francouzsku

Americký hamburger

Americký hamburger

Nachystáme směs masa z ingrediencí. Vedle v misce si připravíme omáčku z hořčice, cibule nasekané na jemno, kečupu, kapky tabasca a pimienta. Nechcete... více o Americký hamburger

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vymícháme hladké těsto. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme tak, jak jste zvyklí dle vaší trouby.... více o Výborná kefírovka

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Do formy nalijeme mrkvovou šťávu, k jedné straně nasypeme všechnu mouku, uděláme v ní důlek a do něj dáme sušené droždí (někdy dám jenom půl balíčku,... více o Drážďanský špaldový chleba

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Brambory uvařit ve slupce, oloupat a nakrájet na kousky (nejlépe protlačit sítkem na bramborový salát). Listy špenátu oprat a pokrájet na kousky. Na... více o Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

60 minut
Punčové řezy pí Marečkové

Punčové řezy pí Marečkové

Celá vejce třeme s cukrem, potom lehce přimícháme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu ve vyhřáté troubě asi 10... více o Punčové řezy pí Marečkové

Brokolicový salát s nivou II.

Brokolicový salát s nivou II.

Brokolici rozebranou na růžičky i s posekanými košťály dáme krátce vařit v páře (stačí pár minut), mezitím nakrájíme zeleninu, vložíme do mísy,... více o Brokolicový salát s nivou II.

60 minut
Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Do mísy dáme celá vejce, cukr, vanilkový cukr a šlehačem (metlami) šleháme. Šlehačku ohřejeme a rozpustíme v ní kávu. K našlehaným vejcím přidáme... více o Kávovo-šlehačková bábovka

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle, přidáme utřený česnek a majonézu. Promícháme a dáme na 1 hodinu odstát do chladničky Uvedené množství je... více o Mrkvový salát trochu jinak

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Z prvního těsta vyválíme placku na vymaštěný a vysypaný plech a dáme péci asi tak do 3/4 ne úplně do konce. Vyndáme z trouby a potřeme nějakým... více o Jednoduché řezy II.

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Ze všech surovin vytvoříme těsto na vanilkové rohlíčky a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem vytváříme... více o Vanilkové rohlíčky - rychlé

50 minut
Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

Bílky a cukr ušleháme ve vodní lázni na tuhý sníh. Když hmota drží pevně tvar, vyjmeme z horké vody a vložíme do dřezu se studenou vodou. Mírně... více o Sněhové pusinky na váhu

30 minut
Pikantní fazole

Pikantní fazole

Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostky, osmahneme na tuku, přidáme lečo, kečup a fazole. Dochutíme solí pepřem, česnekem a dle chuti chilli.... více o Pikantní fazole

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Žloutky utřeme s cukrem a olejem, přidáme šlehačku a postupně přidáváme prosátou mouku z kypřícím práškem. Ručně zamícháme spařené rozinky, mandle a... více o Šlehačkový mramorový beránek

Labužníkova kuřecí stehna

Labužníkova kuřecí stehna

Maso osolíme, poprášíme paprikou, dáme na plech a přiklopíme. V průběhu pečení podléváme bílým vínem. Ke konci pečení přidáme kečup a žampiony... více o Labužníkova kuřecí stehna

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Mouku oříšky a cukr promícháme v míse a tukem a bílkem zaděláme těsto, pěchujeme do formiček košíčků a pečeme při 180 °C. Krém tmavý: Ingredience... více o Ohavečské košíčky

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Lilky a papriky opečeme na sucho v troubě (nejlépe na starém plechu) a necháme vychladnout. Papriky jsou zpravidla o něco dříve hotové. Rajčata... více o Turecká pomazánka z lilku

15 minut
Celerový salát

Celerový salát

Celer uvaříme do měkka v osolené vodě. Po vychladnutí nastrouháme na jemném struhadle a přidáme sterilovaný celer (bez vody) a nakrájený pórek (lze... více o Celerový salát

60 minut
Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřové maso na kmínu a pivu

Na sádle zpěníme cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso, osolíme, podlijeme pivem a dusíme s pepřem a kmínem. Nakonec necháme vydusit šťávu,... více o Vepřové maso na kmínu a pivu

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Zpěníme cibulku, přidáme mletou papriku, osmahneme, až se rozpustí přidáme nakrájené párky, osmahneme, zalijeme vodou a přidáme brambor a bujón ... více o Frankfurtská polévka

120 minut
Kuře na soli

Kuře na soli

Kuře omyjeme,osušíme a vnitřek osolíme. Do pekáče nasypeme 1 kg soli a necháme v troubě chvilku nahřát. Kuře položíme na sůl a pečeme 1 1/2hod. V... více o Kuře na soli

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou necháme několik hodin nabobtnat. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a zalijeme 1,5 l... více o Pikantní fazolová polévka

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Krkovičku vykostíme a rozřízneme na velký plát, který naklepeme, osolíme, posypeme jemně nakrájenou cibulí a potřeme masovou směsí. (Mleté maso... více o Plněná krkovička

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Kotlety opláchneme a osušíme. Na okrajích je nařízneme a maso částečně uvolníme od kosti. Mírně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a na rozpáleném... více o Zbojnické kotlety

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Poslední sledované recepty

100
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
87
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
70
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
66
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
44
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Rady a tipy
  • Jak smažit koblihy a vdolky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact