Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme do nich vejce, dle chuti majoránku, sůl, pepř a rozetřený česnek. Vše dobře promícháme a...
více o Bramboráčky se zelím a slaninou
Starší rohlíky (ne tvrdé) si rozmixujeme nebo hrubě nastrouháme.
Mleté maso si ochutíme česnekem, cibulí, paprikou, majoránkou, solí a pepřem dle...
více o Karbanátky šetrné sousedky
Těsto rozválíme na plát. Plát potřeme vejcem a posypeme kořením, které nám chutná.
Rádýlkem nakrájíme na delší pásky, široké alespoň 1 cm. Před...
více o Kořeněné spirály
Namočíme 100 g přebrané čočky a dáme uvařit do osolené vody s kořenovou zeleninou nakrájenou na kostky.
Na sádle zpěníme cibulku zalijeme trochou vody...
více o Čočková polévka s kořenovou zeleninou
Na sádle osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, trošku oregána, rajský protlak a trochu kečupu. Vznikne nám směs - chutí...
více o Lasagne á la kamarádka Terka
Plátky krkovičky osolíme, opepříme a posypeme paprikou, naskládáme do pekáčku, přidáme lžíci sádla.
Cibuli a česnek pokrájíme na plátky a zasypeme tím...
více o Krkovička na pivu
Vše smícháme a tvoříme na plech malé hromádky nebo v prstech vytvarujeme špičky. Pečeme při nižší teplotě do zrůžovění.
Tento recept jsem získala od...
více o Kokosky raz dva
Všechny ingredience smícháme a mokrou rukou tvoříme hromádky. Klademe na plech na pečící papír a upečeme v mírnější troubě. Směs na tyto kokosky musí...
více o Jednoduché kokosky
Uděláme máslovou jíšku ze 40 g másla a 30 g hladké mouky, kterou zalijeme studeným mlékem a povaříme s 2 lžícemi kopru a solí. Omáčku zjemníme...
více o Koprovka podle Barunky
Očistěné, vyprané houby nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme sádlo a na drobno pokrájenou cibli. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme houby, masox,...
více o Houbová omáčka II.
Ze všech výše uvedených ingrediencí vypracujeme těsto. Těsto musí být husté jako na buchty. Uděláme menší bochánky, trochu je zplacatíme, asi jako...
více o Škvarkové placky II.
Rozpálíme trošku oleje a mleté maso na něm osmahneme, zaprášíme moukou a přidáme rajský protlak a podlijeme vodou, aby směs měla řídkou kašovitou...
více o Boloňské špagety
Mouku, cukr a máslo mícháme tak dlouho, až vznikne "drobení". Z celého množství oddělíme 2-3 hrstky. Do zbytku přidáme prášek do pečiva, vejce a mléko...
více o Hrníčková buchta pro nezkušené