• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Kuchaři
    • Pastis
    Pastis

    Pastis

    Velikost obrázku musí být minimálně 300x300px

    Přidat fotografii

    Uložit
    Přidat do oblíbených

    Hodnocení

    uživatel nemá hodnost
    Počet bodů: 25562
    OFFLINE

    Recepty kuchaře

    70 receptů:
    120 minut
    Poctivé pečené kuře

    Poctivé pečené kuře

    Kuře omyjeme a osušíme, aby se udělala kůrčička a vetřeme sůl do kůže i dovnitř. Pečeme v otevřeném pekáčku či ohnivzdorné misce na roštu, případně na... více o Poctivé pečené kuře

    310 minut
    Kachna bez práce

    Kachna bez práce

    Kachnu omyjeme, osušíme a posypeme zvenku i uvnitř solí a kmínem. Položíme prsíčky vzhůru do suchého pekáče. Musí bý buď kovový nebo skleněný a mít... více o Kachna bez práce

    15 minut
    Vepřová žebírka - spareribs

    Vepřová žebírka - spareribs

    Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější. Počítejte jedno až dvě na osobu. Pekáč vyložte aluminiovou folií,... více o Vepřová žebírka - spareribs

    Šťavnaté karbanátky

    Šťavnaté karbanátky

    Mrkev jemně nastrouháme a smícháme s masem, toustem, vejcem a ostatními ingrediencemi. Z hmoty vytvoříme karbanátky asi 4 cm vysoké a 9 cm v průměru.... více o Šťavnaté karbanátky

    45 minut
    Vepřové kotlety na žampiónech

    Vepřové kotlety na žampiónech

    Kotlety nařízneme na okrajích, aby se nekroutily, opepříme a opečeme na oleji. Dáme do tepla stranou. Žampióny opečeme na cibuli ve zbylém oleji,... více o Vepřové kotlety na žampiónech

    Guláš v papiňáku

    Guláš v papiňáku

    Tukem pokryjeme tence dno papiňáku a když se rozhřeje, nasypeme tam maso nakrájené na 2 cm kostky. Občas mícháme. Maso pustí vodu. Necháme maso do... více o Guláš v papiňáku

    Karibská kuřecí stehna

    Karibská kuřecí stehna

    Vezmeme tu největší pánev nebo kastrol, co máme a minutu po rozehřívání na něj nalijeme olej, aby pokryl dno. Kuřecí stehna po obou stranách... více o Karibská kuřecí stehna

    15 minut
    Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

    Škvarková pomazánka podle řezníka…

    Škvarky smícháme se sádlem a rozetřeným nebo rozmixovaným česnekem, přidáme na droboučko nasekanou cibuli, kmín a sůl podle chuti. Máme-li trochu... více o Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

    60 minut
    Švei-ču-žou

    Švei-ču-žou

    Kýtu nakrájíme na tenké čtverečky asi 3x3 cm. Dáme-li ji před krájením na 10 minut do mrazáku, maso ztvrdne a lépe se krájí. 1/4 hrnku solamylu... více o Švei-ču-žou

    Bleskový fazolový salát

    Bleskový fazolový salát

    Po otevření sklenice vylejeme nálev a fazole nasypeme do přiměřené misky. Cibuli nasekáme nadrobno a spolu s majonézou promícháme s fazolemi. Teprve... více o Bleskový fazolový salát

    30 minut
    Husí játra jako předkrm

    Husí játra jako předkrm

    Játra namočíme přes noc v mléce nebo podmáslí. Druhý den otřeme do sucha. Do rozpáleného sádla přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek, oregáno,... více o Husí játra jako předkrm

    Jablečný koláč nohama vzhůru

    Jablečný koláč nohama vzhůru

    Jablka oloupeme a čtvrtky nakrájíme nebo nastrouháme na plátky a navršíme do vymaštěné a moukou vysypané kulaté dortové formy (28 cm). Polijeme... více o Jablečný koláč nohama vzhůru

    Řecké biftečky z mletého masa

    Řecké biftečky z mletého masa

    Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením a solí. Vytváříme kuličky... více o Řecké biftečky z mletého masa

    Balatonská pomazánka

    Balatonská pomazánka

    Zelenou cibulku nasekáme ručně nebo rozmixujeme na jemno. Přidáme brynzu, pomazánkové máslo a koření a promixujeme na jemnou hmotu. Mažeme na tmavý... více o Balatonská pomazánka

    Polévka z jarních cibulek

    Polévka z jarních cibulek

    V kastrolu rozehřejeme máslo, na něm dáme zesklovatět na jemná kolečka nasekané cibulky (jednu necháme na ozdobu) a přidáme na malé kostičky nakrájené... více o Polévka z jarních cibulek

    Snídaně na druhý den

    Snídaně na druhý den

    Vymažte tukem pekáč o přibližných rozměrech 30x20x5. Nařežte veku či bagetu na silnější plátky (3 cm) a položte je v jedné vrstvě do pekáče těsně... více o Snídaně na druhý den

    Tříminutový salát s dresinkem

    Tříminutový salát s dresinkem

    Rajčata překrojíme na půlky a ty nakrájíme na půlkolečka, okurku omyjeme, neloupeme, rozkrojíme po délce a každý díl na dva kusy, které nakrájíme na... více o Tříminutový salát s dresinkem

    English muffins (Anglické žemle)

    English muffins (Anglické žemle)

    V malé misce promícháme 100 ml vlažné vody, kvasnice, cukr a lžičku mouky, aby nám kvasnice trochu vykynuly. Ve velké míse uděláme těsto z vejce, medu... více o English muffins (Anglické žemle)

    Kuřecí polévka s citronem a rýží

    Kuřecí polévka s citronem a rýží

    Ve velkém hrnci smícháme všechny ingredience za studena a přivedeme do varu. Zmírníme teplotu a vaříme, až je rýže měkká, asi 20 minut.... více o Kuřecí polévka s citronem a rýží

    Brambory jak příloha

    Brambory jak příloha

    Brambory ponecháme ve slupce, pečlivě umyjeme a nakrájíme na osminky, nebo čtvrtky, podle jejich velikosti. Dáme je do velké mísy, posypeme česnekem a... více o Brambory jak příloha

    Vídeňské roštěnky

    Vídeňské roštěnky

    Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme prudce na oleji do křupava. Přidáme trochu cukru, aby cibule zkaramelizovala a zhnědla. Dáme stranou. Roštěnky... více o Vídeňské roštěnky

    Chřest s jarní omáčkou

    Chřest s jarní omáčkou

    Chřest (bílý oloupáme škrabkou na brambory po celé délce mimo hlavičky), uvaříme ve velkém kastrolu naležato ve vodě s trochou cukru 7-10 minut podle... více o Chřest s jarní omáčkou

    50 minut
    Roštěnky na zázvoru

    Roštěnky na zázvoru

    Roštěnky naklepeme a nařízneme po okrajích, aby se nezkroutily. Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibulku. Mezitím posypeme maso tlučeným zázvorem a... více o Roštěnky na zázvoru

    Kanadská játra

    Kanadská játra

    V hlubší pánvi (ideální je wok) dáme pórek na tuku změknout a po minutě ho posypeme cukrem, aby trochu zkaramelizoval. Mezitím nakrájíme játra na... více o Kanadská játra

    Krkovička pečená na paprice

    Krkovička pečená na paprice

    Obě cibule nakrájíme na kolečka a zesklovatíme na sádle v pekáčku. Plátky krkovičky obalíme ve sladké a pálivé paprice, osolíme, položíme na... více o Krkovička pečená na paprice

    Rybí filé pečené s jogurtem

    Rybí filé pečené s jogurtem

    Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme. Pečeme při 175 °C po dobu 25... více o Rybí filé pečené s jogurtem

    Strammer Max - snídaně

    Strammer Max - snídaně

    Krajíce chleba (nejlépe z veky) pomažeme máslem a na každý položíme plátek (plátky) šunky, tak, aby krajíc byl pokrytý. Šunku polijeme jemnou... více o Strammer Max - snídaně

    Čínské vepřové s jarní cibulkou

    Čínské vepřové s jarní cibulkou

    Nakrájíme vepřové přes vlákno na tenounké plátky a ty opět nakrájíme na tenké nudličky, jako sirky. V míse zkombinujeme víno, cukr a škrob, přidáme... více o Čínské vepřové s jarní cibulkou

    Omáčka k pečenému masu

    Omáčka k pečenému masu

    K výpeku z vepřového, hovězího nebo jehněčího pečeného masa na pánvi přidáme postupně ingredience uvedené nahoře, smícháme a minutu necháme bublat.... více o Omáčka k pečenému masu

    Lečo pro dva

    Lečo pro dva

    Obě zeleniny včetně cibule nakrájíme na stejné čtverečky nebo kostičky (asi 2x2 cm). Na oleji lehce opečeme papriku a cibuli, přidáme rajčata a až... více o Lečo pro dva

    Cibule s jablky jako příloha

    Cibule s jablky jako příloha

    Vyložíme vymaštěnou zapékací misku střídavě cibulí a jablky a posupeme kmínem. Nahoru dáme strouhanku a kousíčky másla a přelejeme vývarem. Pečeme 1... více o Cibule s jablky jako příloha

    Velikonoční anýzová ouška

    Velikonoční anýzová ouška

    Kolik váží jedno vejce (ale i dvě, tři, šest, to je na Vás) tolik mouky a cukru. Všechny tři ingredience vyšleháme v tekuté těstíčko. Lžičkou lijeme... více o Velikonoční anýzová ouška

    Thajské kuře na kokosu

    Thajské kuře na kokosu

    Marináda přes noc: Thajská omáčka, soja, med, pepř, kuřecí prsa nakrájená na kostky 4x4x4 cm. Druhý den kuřecí kostky vyndáme z marinády a obalíme v... více o Thajské kuře na kokosu

    Hovězí s vaječnou omáčkou

    Hovězí s vaječnou omáčkou

    Hovězí uvaříme do měkka (z vývaru uděláme polévku). Vychladlá vejce jemně nastrouháme a zamícháme do nich ocet a cukr, aby z toho byla kašička, kterou... více o Hovězí s vaječnou omáčkou

    Pivní pomazánka express

    Pivní pomazánka express

    Všechny ingredience postupně rozmixujeme, případně rozmačkáme vidličkou. Uložíme přes noc v lednici. Výborné na ciabattě.... více o Pivní pomazánka express

    Guláš z Milwaukee

    Guláš z Milwaukee

    Maso nakrájíme na 3x3x3 cm kostky. Do plastikového pytlíku nasypeme mouku a po částech maso. Třepeme pytlíkem, aby se maso obalilo moukou. V hrnci... více o Guláš z Milwaukee

    Játra po toskánsku

    Játra po toskánsku

    Játra ponecháme přes noc v mléce v lednici, aby změkla. Asi hodinu před přípravou je dáme do mrazáku, aby se později lépe krájela. Sádlo rozpálíme v... více o Játra po toskánsku

    20 minut
    Rychlá houbová omáčka

    Rychlá houbová omáčka

    Mléko nalejeme do kastrolu nebo hrnce a čekáme, až se začne vařit. Mezitím zamícháme lžíci mouky do kysané smetany, nakrájíme houby a posypeme je... více o Rychlá houbová omáčka

    15 minut
    Rychlý vaječný salát

    Rychlý vaječný salát

    Vejce nakrájíme na kostičky, promícháme s majolkou. Přidáme na stejné kostičky nakrájený celerový řapík (aby to křupalo) a kapary. Zamícháme a... více o Rychlý vaječný salát

    Kuře za 35 minut

    Kuře za 35 minut

    Na rozehřátém oleji a jedné lžíci másla opečeme osolené a opepřené kuře na obou stranách. Zakryjeme a dusíme až z prsíček teče bezbarevná šťáva (10... více o Kuře za 35 minut

    Rychlý sendvič s tuňákem

    Rychlý sendvič s tuňákem

    Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte vidličkou všechny ingredience ve vyšší misce. Pomažte bagetu nebo chléb silnější vrstvou směsi. Posypte sýrem.... více o Rychlý sendvič s tuňákem

    45 minut
    Treska rychle a jinak

    Treska rychle a jinak

    Troubu předehřejeme na 175 °C. V misce smícháme majonézu, smetanu a tekuté máslo s citronovou šťávou. Tresku položíme na pekáček, okořeníme a osolíme.... více o Treska rychle a jinak

    30 minut
    Holandská omáčka v mikrovlnce

    Holandská omáčka v mikrovlnce

    Narada používám vodní lázeň nezbytnou pto tuto omáčku a tak ji dělám s úspěchem v mikrovlnce (800 W). V misce vhodné pro mikrovlnku nechám rozpustit... více o Holandská omáčka v mikrovlnce

    10 minut
    Bešamelová omáčka v mikrovlnce

    Bešamelová omáčka v mikrovlnce

    V misce vhodné pro mikrovlnku necháme rozpustit máslo a vložíme všechny ingredience vyjma koření. Vaříme 2 minuty. Osolíme, okořeníme a zamícháme.... více o Bešamelová omáčka v mikrovlnce

    30 minut
    Fish chowder (americká rybí polévka)

    Fish chowder (americká rybí polévka)

    Filet nakrájíme nebo rozdrobíme v hrnci s vývarem, zasypeme brambory nakrájenými na malé kostičky a kořením. Vaříme, až jsou brambory měkké, ale ne... více o Fish chowder (americká rybí polévka)

    10 minut
    Kuře ein zwei

    Kuře ein zwei

    Pekáček vyložíme alobalem, abychom po večeři neměli práci s mytím. Kuřecí porce omyjeme, po obou stranách dobře (!) posolíme a posypeme drceným nebo... více o Kuře ein zwei

    Krabí tyčinky a la scampi

    Krabí tyčinky a la scampi

    Cibulky jemně nakrájíme i se zelenou částí, česnek na jemné plátky a a oboje zesklovatíme na másle 1-2 minuty. Přidáme víno a nakrájené krabí tyčinky... více o Krabí tyčinky a la scampi

    Rychlé provensálské krkovičky

    Rychlé provensálské krkovičky

    Na větší pánev nalejeme olej tak, aby pokryl dno. Krkovičky rozklepeme na tak tenko, jak to jen jde. S obou stran posypeme hustě provensálským kořením... více o Rychlé provensálské krkovičky

    Rychlé jednohubky

    Rychlé jednohubky

    Rohlíky nakrájíme na kolečka, potřeme bohatě pomazánkou z nivy, navrch položíme kolečko banánu a celek sepneme párátkem. Zasypeme karí podle chuti.... více o Rychlé jednohubky

    Rychlá Quiche - sýrový dort

    Rychlá Quiche - sýrový dort

    Večeře pro 4 za 50 minut. Opečeme slaninu tak, aby se dala drobit na malé kousky. Mezitím ušleháme vejce, mléko a ostatní ingredience mimo sýra do... více o Rychlá Quiche - sýrový dort

    Více

    Doporučujeme

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    Poslední sledované recepty

    22
    Mleté hovězí po anglicku
    Mleté hovězí po anglicku
    17
    Bramborová buchta slaná
    Bramborová buchta slaná
    15
    Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou
    Těstovinový salát s…
    12
    Jednoduchá pečená sladká rýže s kompotem
    Jednoduchá pečená sladká…
    12
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku

    Zajímavé články

    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine dining, brunch a šéfkuchař do domu
    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine…
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 28.1.2021

    Deník Aha! 28.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz 6 znamení, která mají tvrdou skořápku, ale uvnitř jsou citlivky. Patříte mezi ně?

    6 znamení, která mají tvrdou skořápku, ale uvnitř jsou citlivky. Patříte mezi ně?

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    Vladimír Pikora: Povinné respirátory jsou jen novým příjmem pro rozpočet, který chce Maláčová zase podojit

    E15.cz Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    • Recepty.cz
    • Kuchaři
    • Pastis
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí