Kostku droždí rozpustíme ve vlažném mléce. Všechny ingredience na vále dobře zpracujeme v těsto. Nenecháme kynout! Rozdělíme na 8 bochánků, každý...
více o Povidlové rohlíčky II
Květák rozebereme na růžičky a krátce povaříme. Zapékací nádobu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme do ní polovinu povařeného květáku. Na...
více o Květák zapečený v sýrové omáčce
Den předem uvaříme brambory. Škvarky podle potřeby překrájíme na menší kostičky a v sádle nahřejeme. Zpracováváme-li těsto hnětacími háky, začneme od...
více o Švarkové placky s brambory
Mouku, špetku soli, cukr, prášek do pečiva dáme do mísy a promícháme. Přidáme vejce, trochu mléka. Zamícháme, pak teprve přilijeme rozpuštěné sádlo a...
více o Náš domácí štrúdl
Houby nakrájíme a dáme vařit. Když dosáhnou bodu varu, scedíme je a dáme zpět do hrnce, znovu vařit. To opakujeme 3x.
Nakonec scezené houby nandáme do...
více o Houby na kyselo bez zavařování
Sušené houby namočíme na 1 hodinu.
Na kostky nakrájenou slaninu opražíme, přidáme trošku oleje a nakrájenou cibuli, kterou opražíme do sklovita. Potom...
více o Houby - z každého rožku trošku
Na trošce tuku podusíme houby s kmínem a solí. Smícháme mleté maso s vejcem, trochou strouhanky, přidáme podušené vychladlé houby, můžeme dochutit...
více o Houbové karbanátky s mletým masem
Zpracujeme na vále v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vytlačujeme nástavcem na masovém strojku rohlíčky. Upečeme asi při 180 °C do růžova...
více o Vídeňské ořechové rohlíčky
Celer očistíme a spolu s citrónovou šťávou uvaříme v troše vody do poloměkka. Scedíme, polijeme studenou vodou a necháme vychladnout. Potom celer...
více o Vánoční salát
Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na...
více o Plundrové těsto