Na trošce oleje si osmažíme na nudličky pokrájená očištěná játra. Po osmažení jater přidáme pokrájenou slaninu a půlměsíčky cibule a smažíme do...
více o Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně
Oloupané a drobně pokrájené brambory zalijeme co nejmenším množstvím osolené vody a uvaříme je doměkka. Pokud máme teflonový hrnec, brambory můžeme...
více o Koprová polévka - light
Mrkev a celer očistíme, umyjeme a nastrouháme na jemné nudličky. Osolíme, přidáme nasekanou pažitku, pokapeme citronovou šťávou a spojíme s tatarskou...
více o Mrkvová pomazánka s celerem
Mladé cukety omyjeme a nastrouháme i se slupkou na hrubém struhadle. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Obojí smícháme, vymačkáme...
více o Smaženky s mladými cuketami
Na sádle zpěním nakrájenou cibuli, přidáme uzené maso, orestujeme, dále přidáme nakrájenou kapustu a na kostky nakrájené brambory, zalijeme trochu...
více o Zadělávaná kapusta (Kél)
Nivu nastrouháme na jemno, přidáme tatarku a česnek. Vše zamíchame. Pokud přidáme eidam, pomazánkové máslo, přidáme podle potřeby česnek i tatarku....
více o Česneková pomazánka z Nivy
Na másle osmahne cibuli dozlatova, přilijeme vodu, přidáme brokolici a brambory, trochu osolíme a uvaříme do měkka. (Lze přidat i masox, ale není to...
více o Jednoduchá brokolicová polévka
Cuketu najemno nastrouháme a vymačkáme z ní vodu. Podle chuti a potřeby přidáme utřený česnek, hladkou mouku, majoránku, vejce, trochu mléka - všechno...
více o Bramboráky z cukety