• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Ubrousek

Ubrousek

 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

10 minut
Obložený chleba ve vajíčku

Obložený chleba ve vajíčku

Vajíčka si rozkvedláme v misce, osolíme. Krajíce chleba si rozkrojíme na půl (máme 4 půlky). Rozpálíme olej na pánvičce, obalíme chleba ve vajíčku a... více o Obložený chleba ve vajíčku

60 minut
Kapusta v šunce smažená

Kapusta v šunce smažená

Kapustu rozpůlíme tak, aby obě poloviny měly polovinu košťálu a uvaříme ji v osolené vodě na skus, nejlépe den předem. Kapustu po uvaření scedíme a... více o Kapusta v šunce smažená

Houbové škvarky z václavek či bedel

Houbové škvarky z václavek či bedel

Očištěné václavky či bedly pokrájíme na nudličky cca 4-5 mm silné a dáme je do misky. Zaprášíme je kořením, přidat můžeme i sušenou majoránku, mírně... více o Houbové škvarky z václavek či bedel

Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a chutně

Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a…

Z mléka, vejce, rumu, cukrů, mouky a kypřidla si vymícháme středně husté lívancové těstíčko. Rum doporučuji z toho důvodu, že zabrání tomu, aby bylo... více o Jednoduché ovoce v kabátku - rychle a chutně

Smažené žampiony

Smažené žampiony

Žampiony očistíme a pokud se rozhodneme pro jednodušší verzi smažení, která nám tolik nezamaže kuchyň, tak si vymícháme těstíčko ze žloutku, piva,... více o Smažené žampiony

Fish and chips - po česku

Fish and chips - po česku

Rybí filety si pokrájíme na menší kousky a záleží na chuti každého, jak je smažením dochutí. Buď je můžeme jen osolit, případně opepřit. Nebo je... více o Fish and chips - po česku

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Očištěné batáty nastrouháme, lze strouhat najemno i nahrubo. Brambory vzhledem k nasládlé chuti kořeníme více než klasické brambory na bramboráky, ale... více o Batátové bramboráky

Jahodové lívanečky

Jahodové lívanečky

Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme rum, vejce, cukry, mouku s kypřidlem a dobře promícháme na hladké těstíčko, o něco hustější než na palačinky.... více o Jahodové lívanečky

Třešňové lívanečky

Třešňové lívanečky

Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme vejce (z bílků můžeme vymíchat sníh, který přidáme nakonec, ale nutné to není), rum, cukry a mouku s kypřidlem... více o Třešňové lívanečky

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do mísy, posypeme kořením, které máme rádi a necháme cca 15 minut odležet. Pak zaprášíme moukou,... více o Kořeněné chipsy z hlívy

Smažené brambůrky - chipsy

Smažené brambůrky - chipsy

Brambory oloupeme, nakrájíme na cca 2-3 mm silné plátky nožem, vlnkovačem nebo struhadlem. Osušíme je v plátěné nebo papírové utěrce a smažíme... více o Smažené brambůrky - chipsy

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Na pánvi s malým množstvím rozpáleného oleje necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli. Přidáme pokrájenou slaninu, kterou také orestujeme, k ní... více o Cuketové topinky (tousty)

Kapusta v pivním těstíčku

Kapusta v pivním těstíčku

Kapustu uvaříme ve slané vodě na skus, scedíme, necháme dobře okapat, pokrájíme na měsíčky tak, že každý kousek bude mít část košťálu, který nám bude... více o Kapusta v pivním těstíčku

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Filety z tresky, kapra, pangasia... nakrájíme na 1 - 1,5 cm silné hranolky (nudličky). Vejce, koření, solamyl, olej a sůl vymícháme v misce do hladké... více o Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Vínová jablíčka se skořicovou omáčkou

Vínová jablíčka se skořicovou omáčkou

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na kolečka (1cm) a pokud nechceme, aby nám jablka zhnědla, pokapeme je citronovou šťávou. Omáčka: v... více o Vínová jablíčka se skořicovou omáčkou

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Do mísy dáme mouky, cukry a sůl, promícháme, uděláme do středu důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem (jen částí), trochu... více o Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s borůvkovým žahourem

Vdolky s borůvkovým žahourem

Mouky dáme do mísy, přidáme cukry a špetku soli, promícháme a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme částí mléka,... více o Vdolky s borůvkovým žahourem

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Oloupané vařené brambory rozšťoucháme nebo nastrouháme. Očištěnou dýni a česnek nastrouháme k bramborám, přidáme grilovací koření, mouku a vejce,... více o Bramborovo-dýňové placičky

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Množství záleží na počtu strávníků. Cibuli oloupeme, nakrájíme na slabá kolečka, která od sebe rozdělíme, obalíme v hladké mouce a v jedné vrstvě... více o Vídeňská cibulka

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Množství záleží na počtu strávníků. Cuketu (nejlépe mladou, bez semínek, kterou není nutné loupat) pokrájíme na půlcentimetrové plátky a těsně před... více o Cuketové plátky v pivním těstíčku

Kořeněné obalované houby

Kořeněné obalované houby

Množství dle počtu strávníků. Houby očistíme a posypeme směsí koření. Pak obalíme v trojobale a v rozpáleném oleji osmažíme dozlatova z obou stran.... více o Kořeněné obalované houby

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Větší mrkev očistíme, nastrouháme, smícháme se smetanou, mlékem, rumem, cukrem, solí, žloutky, moukou (dle hustoty těstíčka) a kypřidlem. Nakonec... více o Mrkvové lívanečky

Bochánky (koblihy) s mákem smažené

Bochánky (koblihy) s mákem smažené

Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a mléka, zlehka promícháme v řidkou kašičku a necháme... více o Bochánky (koblihy) s mákem smažené

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko, které ochutíme dle vlastní... více o Bramborovo-sýrové lívance

90 minut
Kynuté pletýnky - smažené

Kynuté pletýnky - smažené

Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme a necháme... více o Kynuté pletýnky - smažené

Bramborové placičky s prejtem

Bramborové placičky s prejtem

Uvařené brambory rozšťoucháme nahrubo s drobně pokrájeným prejtem (světlým nebo tmavým), dochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou. Přidáme vejce,... více o Bramborové placičky s prejtem

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Ředkvičky očistíme, pokrájíme na plátky (měsíčky) a v rozpáleném oleji osmažíme dozlatova, při smažení občas promícháme. Osmažené ředkvičky vyndáme... více o Smažené ředkvičky

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Pokud nemáme mandle loupané, tak si je v kastrolku s vařící vodou necháme chvilku spařit, pak scedíme a ještě teplé je vyloupeme. Nevaříme je dlouho,... více o Mandle pražené v troubě

Pražené mandle

Pražené mandle

Nevyloupané mandle spaříme vroucí vodou, případně chvíli povaříme, aby nam povolila slupka. Mandle postupně zbavujeme slupek. Po vychladnutí se mandle... více o Pražené mandle

Bramboráky z cukety

Bramboráky z cukety

Cuketu najemno nastrouháme a vymačkáme z ní vodu. Podle chuti a potřeby přidáme utřený česnek, hladkou mouku, majoránku, vejce, trochu mléka - všechno... více o Bramboráky z cukety

Doporučujeme

30 minut
Palačinky se sýrem a špenátem

Palačinky se sýrem a špenátem

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

Poslední sledované recepty

26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
21
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
18
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
16
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…

Zajímavé články

Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Chyby ve filmu Láska nebeská: Tyhle záběry se vážně nepovedly

Chyby ve filmu Láska nebeská: Tyhle záběry se vážně nepovedly

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

Nedávno navštívené recepty:

Vrstvený salát Špenátoví šneci z listového těsta Mlsná krůta
Husí játra Holubci od rodilé Ukrajinky Banánové lívanečky
Kuře po francouzsku Celozrnný chléb s pšeničnou moukou Výborná marináda na maso
Řecký těstovinový salát Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Další doporučené ingredience:

Tvarohový sýr Tvrdý sýr Tvrdý tvaroh Twix Tyčinka Daim
Tyčinky Tyčinky ledové kaštany Tykev Tymián Tzaziki
Uherský salám Uhličitan amonný Úhoř Ulity Umělá střeva
Umělé sladidlo Uncle - Benns omáčka Upečené neslepené linecké cukroví Ústřice Ústřicová omáčka
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Ubrousek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact