Troubu zapněte na 200 °C. Celer očistěte a nakrájejte na velmi tenké plátky, totéž udělejte i s hruškou zbavenou jádřince. Rozprostřete na plech... více o Pečený celer s hruškami
Housky nakrájejte na kostičky a zalijte horkým mlékem. Špek nakrájejte na kostičky a přidejte k housce. Cibuli nakrájejte najemno a nechte na kousku... více o Špekové knedlíky s máslem
Sádlo nakrájejte na kostky. Hrnec dejte na mírný plamen a vložte sádlo. Když pustí trochu tuku, přidejte bobkový list, jalovec a občas promíchejte... více o Sádlová pomazánka
Brambory oškrábejte, uvařte v osolené vodě. Slijte, nechte chvilku odpařit a prolisujte. Cibuli, petrželku a pažitku nakrájejte najemno. Vychladlé... více o Erdäpfelkas
Sýr smíchejte s paprikou, solí a pepřem. Promíchejte s najemno nakrájenou cibulí (nejlépe červenou). Přidejte jemně nasekanou pažitku a zelenou... více o Liptauer
Mouku a krupici promíchejte na pracovní ploše. Ve středu udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Přidejte olej a půl lžičky soli. Rukama vypracujte... více o Smetanové fleky se zelím
Mouku promíchejte s oběma druhy cukru, vejci, práškem do pečiva, smetanou a tvarohem. Vymíchejte těsto. Máslo rozehřejte a pomocí dvou lžiček tvarujte... více o Almnüsse (smažené koblížky)
Mouku prosejte. Udělejte důlek a do něj dejte citronovou kůru, sůl, cukr, na kostky nakrájené máslo, vejce, žloutek, smetanu a rum. Uhněťte těsto.... více o Hasenöhrl (zaječí uši)
Na másle orestujte nastrouhanou kořenovou zeleninu a nasekanou cibuli. Přidejte koření, kolečka citronu a kůru, ocet a nechte odpařit. Zasypte cukrem,... více o Kapr načerno
Kapra osolte, opepřete a obalte v mouce, poté v rozšlehaném vejci smíchaném se smetanou a petrželkou a nakonec ve strouhance. Smažte na oleji z obou... více o Kapr v trojobale
Brambory uvařte ve slupce, nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Vsypte nadrobno nakrájený řapíkatý celer a okurky.... více o Bramborový salát nakyselo
Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte. Na pánvi nasucho orestujte nadrobno nakrájenou slaninu. K bramborům přidejte... více o Bramborový salát se slaninou a špenátem
1. Naporcujte kapra. Z hlavy odstraňte žábry pomocí kuchyňských nůžek. 2. Kapří hlavu a skelet přendejte spolu s očištěnou a na menší kousky nakájenou... více o Rychlá rybí polévka
Listové těsto rozválejte a nakrájejte na pruhy. Potřete vejcem a posypte cukrem a mandlovými lupínky. Vložte do trouby a pečte při 200 °C asi 20 minut... více o Otevřený jablečný závin s punčem
Do kuřete vetřete sůl a pepř. Připravte nádivku. Toastový chléb nakrájejte na drobné kostičky. Rozložte je na plech a za nízké teploty (50 °C) sušte v... více o Pečené kuře s kaštanovou nádivkou
Kachnu rozdělte na osminy. Maso potřete solí, pepřem a prolisovaným česnekem. V kastrolu rozpusťte sádlo. Porce masa naskládejte těsně vedle sebe.... více o Kachní rillettes s česnekovými topinkami
Růžičky kapusty překrájejte na poloviny. Přiveďte k varu osolenou vodu a kapustu v ní 3 minuty povařte. Poté sceďte a zchlaďte ledovou vodou. Slaninu... více o Bílková frittata se sýrem a slaninou
Krůtí maso smíchejte s vepřovým. Jablka oloupejte a zbavte jádřinců, jedno nastrouhejte a přidejte do masové směsi. Druhé jablko nakrájejte na drobné... více o Karbanátky z krůtího masa se skořicí
V širokém kastrolu zahřejte olej. Vsypte nasekanou cibuli, řapíkatý celer a orestujte. Přidejte na kousky nakrájené hovězí. Osolte a opeřete, maso ze... více o Hovězí dušené ve víně s čokoládou
Prosejte mouku se sodou a vmíchejte cukr. Přidejte máslo, vejce, koření a med. Dejte ho 3 lžíce a po chvíli poslední. Nejlépe v robotu vypracujte... více o Chaloupka z perníku
Hlavy a odřezky pstruhů i s kořením zalijte 1 litrem vody a 15 minut povařte. Na másle orestujte nasekanou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu, pak... více o Polévka ze pstruha
Kroupy den předem namočte do vody. Nasekaná žebra vložte do kastrolu, zalijte vodou a přiveďte k varu. 10 minut vařte, poté slijte, dolijte vodou a... více o Polévka s uzenými žebry a kroupami
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečte na másle dozlatova, zaprašte moukou a upražte světlou jíšku. Zalijte ji vývarem, přiveďte k varu a 15 minut... více o Hrášková polévka 2
Šalotky a česnek nakrájejte nadrobno a na másle orestujte dozlatova. Přidejte nadrobno nakrájené kaštany a ještě krátce orestujte, část kaštanů potom... více o Kaštanový krém
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete. Dvě mandarinky oloupejte, měsíčky zbavte vnitřních slupek. Ze dvou zbývajících vymačkejte... více o Sladkokyselé restované kuře s mandarinkami
Mouku prosejte s cukrem a kakaem na pracovní plochu a doprostřed udělejte důlek. Do něj nožem zapracujte vejce, sůl a zakysanou smetanu a rukama... více o Čokoládový koláč se zmrzlinou
Troubu zapněte na 180 °C. Kachnu ze všech stran osolte a opepřete. Hrudí dolů jí položte na mřížku a tu na hluboký plech, kam bude odkapávat tuk.... více o Kachna s fíkovým zelím
Růžičky kapusty rozčtvrťte. Asi 60g petržele nakrájejte na tenké nudličky, zbytek nahrubo. Cibuli a zázvor nakrájejte najemno a osmahněte na oleji.... více o Kapustičková polévka
Rozložte těsto na pizzu, potřete je směsí fresh cream se zakysanou smetanou, ochuťte kmínem, solí a pepřem. Přidejte cibuli nakrájenou na kolečka a... více o Pizza se slaninou a smetanou
Oloupané buřty nakrájejte na tenká kolečka, přidejte nakrájenou papriku, červenou cibuli, ředkvičky a nakládané okurky. Zalijte dresinkem z hovězího... více o Salát z buřtů
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00
Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00