Novinka v restauraci Les Moules v Praze - pivní sommeliér
Redakce
|
6. 1. 2011
Vizitka
První restaurace která v Praze nově nabízí služby profesionálního pivního sommeliéra. Návštěvníci tak mají k dispozici zkušeného průvodce zdejší neuvěřitelnou nabídkou čtyřiceti druhů piv – belgických typu pils, trapistických, klášterních, belgických speciálů, čepovaných, lahvových, s různými procenty alkoholu i nealkoholických...
V Belgian Beer Cafe Les Moules zkrátka můžete ochutnat to nejlepší z nabídky belgických hospod, aniž byste změnili lokál.
Argument, že Češi jsou národem pivařů, kterým ve věci výběru piva netřeba radit, neobstojí. Belgie je opravdovou pivní velmocí, tradice jeho vaření sahá až do středověku, a profese pivního sommeliera se tady těší velké oblibě štamgastů i turistů. „Ze znovuzrození a příchodu pivního sommeliera do restaurace máme velikou radost. Je to totiž postava, která jedinečným způsobem dotváří tradiční pivní kulturu. Ve své hospodě garantuje kvalitu podávaných piv, vede zasvěcenou konverzaci s hosty, ovládá detailní charakteristiky a historii každé z nabízených tekutých lahůdek, doporučí optimální kombinaci pokrmů s jednotlivými druhy piv…
Jednoduše řečeno, stará se o zábavu a pohodu hostů, díky němu je pití piva povýšeno na nezapomenutelný zážitek,“ vysvětluje Jan Ivanco, generální manažer restaurace. Oblíbená belgická rybí restaurace Belgian Beer Cafe Les Moules v Pařížské ulici ke spokojenosti zákazníků funguje už osm let. Navzdory umístění na jedné z nejdražších adres v Praze, nabízí cenově překvapivě dostupné, prvotřídní menu. Pivem (ale samozřejmě také vínem či nealkoholickými nápoji) mohou hosté zapíjet čerstvé mušle a další originální speciality z krevet, ústřic a Kanadských humrů.