Rádi vaříte a jídlo je pro vás příležitostí k setkávání s rodinou a přáteli? Jistě uvítáte novinku značky Knorr, která vám ulehčí práci a vylepší chuť jakéhokoliv pokrmu. Bohaté bujóny Knorr doporučuje šéfkuchař Emanuele Ridi, nejznámější český Ital.
V Čechách nesmírně oblíbený kuchař radí: „Věnujte čas raději rodině a přátelům, než zdlouhavému vyvařování. Nebojte se používat bujóny. Osobně doporučuji [[http://gdecz.hit.gemius.pl/hitredir/id=nFrqH4iINvD5PG5Tj1UZ3eUUDpDFwGcBanA83cGmJxH.N7/fastid=dbiylxgcgkdulziypclyojsgvwmp/stparam=lndimprmgp/url=http:/www.bohatybujon.cz/|Bohaté bujóny Knorr]], které dodají každému pokrmu tu správnou šťávu. A nejen, že dodají šmrnc, jsou malou revolucí v kuchyni: želatinový bujón nové generace je naprosto bez umělých barviv, konzervantů a bez glutamátu!” Bujóny se připravují z pečlivě vybraných přísad, které se vaří pomalu na mírném ohni. Není náhodou, že byly tyto bujóny zvoleny spotřebiteli nejlepší novinkou roku 2012. Kvarteto bohatých bujónu Knorr Hovězí, Kuřecí, Zeleninový a Na guláš zaujme ve vaší kuchyni nezastupitelné místo: obsah kalíšku snadno přidáte kdykoliv během vaření, rozpustí se díky želatinovému skupenství zcela bez obtíží. „Oblíbeným nešvarem českých kuchařek a kuchařů je bujón z receptu prostě vypustit a přidat jen vodu. Z vlastní zkušenosti mohu takovým šidilům vzkázat: existuje i jiná, kvalitní alternativa. Tento Bohatý bujón opravdu chutná jako domácí vývar,“ dodává Ital, úspěšný nejen v kuchyni. Bohatý bujón Knorr je ideální pro přípravu hlavních jídel, guláše, do rizot, tmavých omáček, k pečenému masu a samozřejmě i do polévek.
Pro inspiraci přinášíme netradiční recept Emanuela Ridiho:
* šťáva z 1 citronu
* mouka na obalení
* sůl
* muškátový oříšek
Postup přípravy:
► V hrnci rozpustíme sádlo a orestujeme cibulku nakrájenou najemno a parmskou šunku nakrájenou na nudličky.
► Jehněčí propereme pod vodou, nakrájíme na větší kostky, lehce obalíme v mouce a vhodíme do hrnce restovat. Ochutíme solí a muškátovým oříškem a po chvíli restování zalijeme bílým vínem.
► Z hovězího bujónu připravíme podle návodu vývar, kterým podlijeme jehněčí maso, přiklopíme pokličkou a necháme 2 hodiny pomalu vařit.
► Po dvou hodinách stáhneme maso z ohně. Do hrnce nastrouháme ovčí sýr, vymačkáme citrónovou šťávu, vyklepneme žloutky a dobře promícháme.