Silný vývar 4x jinak: Uzený, slepičí, zeleninový a hovězí
F.O.O.D.
|
22. 2. 2017
Gourmet
Balzámem pro zkřehlé tělo i duši jsou horké polévky. Základem je vždy poctivý vývar ze zeleniny či masa, který zabere více času, ale výsledek je nenahraditelný. Řekněte ne bujónu v kostce a naučte se 4 skvělé recepty na silný uzený, slepičí, zeleninový a hovězí vývar.
Jestli něco opravdu funguje na zimní nachlazení, je to jednoznačně uzený vývar. Žebra prvně zalijte vodou a přiveďte k varu. Poté, stejně jako všechny ostatní vývary, nechte několik hodin táhnout - udržujte teplotu pod bodem varu.
Ideální volba, pokud vám zbyly kousky kuřete a kosti. Chce to trochu trpělivosti, ale chuť slepičího vývaru je skvělá nejenom v polévkách, ale i v klasických omáčkách.
Spása pro všechny vegetariány, vegany a milovníky rychlých receptů. Silný a poctivý zeleninový vývar zabere sice hodinu, ale oproti ostatním vývarům jej nemusíte táhnout zbytečně dlouho. Zelenina začne ztrácet chuť, a proto není potřeba čekat tři hodiny.
Tmavě hnědá barva a silná vůně, to je hovězí vývar. Jedná se o vůbec nejoblíbenější druh ze všech! Většina kuchtíků jej ale připravuje jednou za čas, zejména kvůli náročnosti a ceně hovězího.