Zrnková kýta plněná sýrem a klobásou

Střední
Ingredience
Filety 200 g
Eidam sýr 45 g
Sůl  
Cukr  
Majoránka  
Mouka 15 g
Worcestrová omáčka  
Mletý kmín  
Kmín  
Olej  
Voda  
Vepřová kýta
nebo plecko
 
Francouzská hořčice
zrna
 
Klobása 1/2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso rozklepej na tenké plátky, pozor na díry aby nevytekl sýr. Naklepané maso okořeň solí, pepřem, majoránkou, cukrem a celým kmínem . Klobásu a Eidam nakrájej na vetší kousky 0,5 - 1 cm, vhoď do misky a přidej francouzskou hořčici. Nejlépe rukou promíchej suroviny a mírně vmáčkni zrna hořčice do sýra. Směsí naplň maso a spíchni špejlí s hrotem. Do kastrolku nalej olej a rozpal, na oleji restuj hotový závitek do barvy, aby se maso zatáhlo a neboj se, že se spálí. Opražený závitek vyjmi, do tuku v pánvi přidej mouku, vytvoř tmavou jíšku, zalej vodou, přiveď k varu, přidej zavitek a dus do měkka.

Dochutím to vždy drceným kmínem, solí a cukrem. Jako přílohu použij v podstaťe cokoli.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pečené krůtí prso na perlovém kuskusu Září ve vaší kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Zrnková kýta plněná sýrem a klobásou

Komentáře

  1. 520208   08.04.2011 | 22:30 | reagovat |

    Kam dát těch 200 gramů filet z počátku ingrediencí?

  2. Lada Kovářová   23.06.2009 | 17:18 | reagovat |

    Jedná se o francouzskou celozrnnou hořčici, dnes již koupíte v každém supermarketu.

  3. František Pazdera   23.06.2009 | 16:29 | reagovat |

    Co jsou francouzské hořčice zrna?Děkuji za vysvětlení

  4. Di -   23.06.2009 | 12:50 | reagovat |

    Tedy, Martine, ty kýta nebo plecko se snad nejprve musí nařezat na plát a teprve potom rozklepat, ne? Dost dobře si nedovedku představit, že bych bušila do hroudy masa.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web