Autor:

Žraločí steak s majonézovým přelivem

Střední
Ingredience
Mořská ryba
Žralok
600 g
Rostlinný olej 40 g
Pórek 2 ks
Máslo 20 g
Česnek 4 stroužek
Žampiony 80 g
Bílé víno 1 dl
Majonéza 100 g
Zakysaná smetana
Nebo bílý jogurt
1 dl
Kapie 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Ze žraloka nakrájíme silnější porce, případně použijeme odpovídající množství zmrazených steaků, osolíme, opepříme, prudčeji opečeme na oleji po obou stranách dozlatova. Pak maso vyjmeme, a na této štávě orestujeme na plátky nakrájené a osolené žampiony, přidáme na lupínky nakrájený česnek a nakonec na kolečka nakrájený pórek. Směs zastříkneme vínem, přidáme máslo a dodusíme.

Majonézu smícháme se smetanou nebo jogurtem, osolíme, opepříme, přidáme trochu bílého vína a na drobné kostičky nakrájenou kapii. Porce žraloka z poloviny poklademe směsí pórku a žampionů a zčásti přelijeme majonézovou omáčkou.

Vhodnou přílohou jsou bramborové lupínky nebo americké brambory.

Jídlo je nenáročné na přípravu a kuchařské schopnosti, takže si na něj můžou toufnout i začátečníci.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Pikantní pečený bůček Tip na víkend: Oblíbené vepřové maso Články z

Komentáře k receptu: Žraločí steak s majonézovým přelivem

Komentáře

  1. Tereza J.   01.02.2009 | 13:40 | reagovat | závadný

    Klárika, nič mrazené sa pred prípravou nemá rozmrazovať. Žraločie mäso nechaj len 10 min povoliť a opekaj.

  2. Klára Malíková   01.02.2009 | 11:18 | reagovat | závadný

    musím mraženého žraloka před přípravou rozmrazit?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web