Zmrzlinová bábovka s ovocem

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g ovoce jahody, maliny, rybíz
    • 150
      g cukr mletý
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 600
      g tvaroh
    • 6
      dl šlehačka
    • 4,5
      dl sekt suchý
    • 4
      ks cukrářské piškoty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ovoce umyjeme a necháme oka­pat. Maliny přebereme, několik jich odložíme stra­nou na ozdobení. 150 g ovoce propasíruje­me.
2
Pudinkový prášek a 75 g cukru rozpustíme v sektu a vmícháme do tvarohu. Piškoty rozdrobíme a vmícháme do tvarohové směsi.
3
Za stálého přisypává­ní zbylého cukru ušleháme dotuha šlehačku a opatrně ji vmícháme do krému.
4
Bábovkovou formu vypláchneme studenou vodou a po­stupně plníme krémovou směsí, ovocným pyré a čer­stvým ovocem. Mrazíme nejlé­pe přes noc. Nejlepší je teflonová forma.
5
Hodinu před podává­ním vyklopíme zmrzlino­vou bábovku z formy na podnos a dáme do led­ničky. Před podáváním ozdobíme čerstvými malinami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.