Autor:

Zmrzlina v pomeranči

Snadné
Ingredience
Pomeranč 6 ks
Žloutek 2 ks
Cukr 60 g
Smetana ke šlehání 200 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Pomeranče omyjeme a ze 4 plodů odřízneme vršek. Odstraníme dužinu a šťávu zachytíme. Slupky uložíme do chladničky. Dužinu vylisujeme. Ze zbylých pomerančů ostrouháme kůru a rovněž vymačkáme šťávu.

V horké vodní lázni šleháme v misce žloutky s cukrem a pomerančovou šťávou, až vznikne hustý krém. Misku vyjmeme, postavíme na led a vychladlý krém našleháme. Vmícháme pomerančovou kůru. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do krému.

Krém naplníme do pomerančových slupek a dáme asi na 4 hodiny do mrazničky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kolik toho víte o kávě? Články z

Komentáře k receptu: Zmrzlina v pomeranči

Komentáře

  1. ms ls s m lom os   26.07.2007 | 11:02 | reagovat |

    Inteligentní člověk pochopí :-)

  2. Jana Brhelová   26.07.2004 | 14:11 | reagovat |

    Tento recept je velmi složitý na pochopení.Mělo by to být lépe,mnohem lépe vysvětleno.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web