Žlutá rýže

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • dlouhozrnná rýže
    • vývar
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • kurkuma

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravit vývar - jeden a půl šálku.
2
Vytřít v utěrce jeden šálek rýže (důkladně - jinak se rýže slepí).
3
V PYREXU opražit rýži na hrudce másla (odkrojit asi půl polévkové lžíce), až znova zbělá.
4
Do opražené rýže vlijeme horký vývar, zamícháme a necháme cca 20 minut dusit. Podáváme asi po 10 minutách. (Já po zalití vkládám rýži do mikrovlnné trouby. Na 3 minuty při 750 W, zamíchám a pokračuji 12 minut při polovičním výkonu. Pak ještě asi 10 minut nechám dojít v utěrce v posteli).
5
Lze, před vložením do mikrovlnky, nebo dušením, dochutit rozinkami, nebo hráškem, zeleninou apod.
Zařazení: Přílohy Rýže

Komentáře k receptu

  • Věra
    Věra |

    10. 10. 2006 14:45

    Já dávám kurkumu hned do vývaru

  • Martina v
    Martina v |

    10. 10. 2006 12:40

    Kdy se přidává kurkuma, prosím ?

  • Antonín Drdla
    Antonín Drdla |

    6. 9. 2006 22:54

    PYREX - varné sklo

  • Šárka Tkáčová
    Šárka Tkáčová |

    31. 8. 2006 12:39

    Prosím ,co je to PYREX?Díky za odpověď.