Autor:

Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta

Střední
Těsto
Mléko 1/4 l
Máslo 100 g
Hladká mouka 160 g
Sůl  špetka
Prášek do pečiva 1/2 lžička
Vejce
4 celá do těsta, 1 na potření
5 ks
Krém
Mléko 1/2 l
Vanilkový pudink 1 balení
Hladká mouka 1 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Hnědý rum 2 lžíce
Cukr 80 g
Máslo 125 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Mléko s máslem a solí přivedu do varu, stáhnu plamen a najednou vsypu mouku, míchám až z toho vznikne jakoby „knedlík“ a dno hrnce zbělá, tak poznáme, že těsto je správně odpálené. Po mírném zchladnutí postupně jedno po druhém vešlehám vejce a pečící prášek.

Na vymazaný a vysypaný plech si vykrajovátkem nebo sklenkou o průměru cca 5 cm, vyznačím kolečka, a pístovou zdobičkou nanesu těsto, potřu vejcem. Peču v elektické troubě na prostředním roštu, při teplotě 180-200 °C, zkraje neotvírat, aby těsto nekleslo. Věnečky hned po vyndání rozříznu, aby z nich vyšla pára a plním pístovou zdobičkou krémem.

Polevu nedávám, ani necukruji, z tohoto množství surovin je asi 50 věnečků (20 ks na plech).

Krém: z mléka, pudinku, hladké mouky, obou cukrů a rumu uvařím hustou kaši a do vlažné zašlehám máslo. Dělám-li věnečky pouze pro dospěláky, tak trochu rumu ještě zašlehám do už hotového krému.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.56 9 5 1
Francouzský jablečný koláč s mandlemi Jak zpracovat bohatou jablečnou úrodu? Články z

Komentáře k receptu: Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta

Komentáře

  1. li   20.09.2011 | 13:19 | reagovat |

    myslím, že není třeba potírat to vajíčkem, není proč...jinak je lepší do krému dát o puding víc místo té hladké mouky. a prdopeč taky není třeba. plech stačí lehce vytřít máslem a nastříkané věnečky postříkat vodou.

  2. Markéta Jandová   20.06.2009 | 10:58 | reagovat |

    Recept moc chválím, zkoušela sem ho ve variantě bezlepkové a povedl se na jedničku z hvězdičkou :-) akorát se mi nepodařilo udělat 30 kousků, ale možná je jen dělám velké...

  3. Matyska   04.04.2008 | 14:28 | reagovat |

    Věnečky byly na velikonoce hezkým zpestřením jídelníčku. Velmi dobrý recept, jen prosím nevysypávejte plech před pečením moukou. Připaluje se během pečení. Stačí plech vymazat a skleničkou namočenou v mouce lehce vyznačit obrysy koleček.

  4. Eva Přecechtělová   02.03.2008 | 20:12 | reagovat |

    Děkuji za recept. Věnečky byly výborné. Dávám 1.

  5. Jirka Vařečka   12.02.2008 | 20:39 | reagovat |

    Jarmilo , jestli se ta poleva povede budu tě na rukách nosit podle receptu vypadá slibně , chystám se na ně tak za měsíc pak dám vědět DÍK :-)

1 2 3 4 ... 7 ... 9 ... 12 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Exotické bylinky, které snadno seženete a pomůžou vám proti nachlazení Exotické bylinky, které snadno seženete a pomůžou vám proti nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web