Žloutkové řezy bez cukru

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: martinkamo

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      dl sladká smetana
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček listové těsto
    • 4
      ks sacharín
    • rumová tresť několik kapek
    • marmeláda na pomazání
    • šlehačka na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále, vložíme na plech vypláchnutý vodou a v předehřáté troubě prudce upečeme.
2
Dozlatova upečený moučník vyjmeme a ještě za tepla nakrájíme na řezy.
3
Smetanu smícháme se sacharidem, pudinkem a povaříme asi 1 minutu za stálého míchání. Pak sejmeme z ohně, vmícháme žloutky a dochutíme rumovou trestí nebo rumem.
4
Vlažný krém naneseme na polovinu řezů, druhou polovinou řezy překryjeme a ostrým nožem nakrájíme na menší kousky.
5
Povrch potřeme tenkou vrstvou marmelády.
Zařazení: Moučníky DIA

Komentáře k receptu

  • Lydie pochvalovská
    Lydie pochvalovská |

    26. 4. 2009 19:02

    Listové těsto jsem vyválela a vložila na plech vypláchnutý vodou a upekla a potom jsem to nemohla sundat z plechu.Bylo to tak přilepené jak beton.Můžete poradit?Příště asi pečící papír.

  • Di
    Di |

    27. 3. 2006 10:02

    Raději nějaké sladilo vhodné pro diabetiky. Sacharin není určen přímo diabetikům, navíc má pachuť. Jsou mnohem lepší diabetická sladidla.