Autor:

Zlínské kyselo

Střední
Ingredience
Brambory
větší
2 ks
Lišky  
Václavky  
Cibule 2 ks
Smetana  kelímek
Kmín  
Pepř mletý  
Sůl  
Vegeta  
Masox  
Vejce 4 ks
Máslo  
Sádlo  
Ocet  
Chleba
nejlépe tvrdé kůrky
300 g
Houby
podle sezóny - hříbky, ale mohou být i žampiony dokonce porcované z konzervy
250 g
Smetanový sýr  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Chléb necháme rozvařit v přiměřeném množství vody. Rozmixujeme. Přidáme nadrobno nakrájené brambory, houby a doplníme vodou a přidáme koření. Na pánvi zpěníme cibulku (může být i částečně růžová) přidáme část hub, osolíme. Jsou-li houby dostatečně dušené přidáme vejce a ne příliš do sucha uvaříme.

Ve smetaně rozmícháme tavený smetanový sýr, případně trochu mouky (pokud nemáme v zásobě lojovou jíšku) a vlijeme do základu polévky. Povaříme a dochutíme kořením, solí a octem. Před podáváním můžeme přidat usekanou petrželku, pažitku apod. Přidáme houbovo-vaječnou směs a popřejeme sobě i druhým dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Jablíčka v těstíčku s vanilkovou omáčkou Oblíbené ingredience na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Zlínské kyselo

Komentáře

  1. helena vejnarová   23.03.2009 | 17:24 | reagovat |

    polévku vyzkouším určite bude dobrá podkrkonšské kyselo to neni ale určitě bude dobrá i tak

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web