Autor:

Židovský šábesový chléb z domácí pekárny

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 450 g
Mléko 120 ml
Vejce 2 ks
Máslo 20 g
Hera 40 g
Cukr 2 lžíce
Sůl 1 lžička
Kmín  
Sezam  
Droždí 2 lžička
Bílek
na potření
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Všechny ingredience vložíme do pekárny, nejdříve tekuté, potom sypké a na závěr droždí se semínky.
Pečeme na program základní, velikost Velký a barva kůrky Střední.
Jakmile pekárna začne péct, potřeme nakynutý chlebík bílkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Reklama
Sushi umaraki (California Roll) Japonské sushi krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Židovský šábesový chléb z domácí pekárny

Komentáře

  1. ivan   26.12.2012 | 15:57 | reagovat |

    obyčejné těsto na koláč do chleba to má daleko 8-)

  2. Lenka Bauerová   11.01.2012 | 13:58 | reagovat |

    Výborný. Místo Hera+máslo dávám jen máslo (60g), bílkem nepotírám. Kmínu a sezamu po lžičce.

  3. Jana Sochová   15.02.2010 | 12:07 | reagovat |

    Ať se chléb jmenuje jak chce, byl tak dobrý, že rodina hlasovala pro opakovanou výrobu, takže "pro velký úspěch opakovat". Jen jsem přidala špetku soli navíc.

  4. Apina Hrbek   03.02.2009 | 16:52 | reagovat |

    udelala jsem preklep, ma byt free encyclopedia

  5. Apina Hrbek   03.02.2009 | 16:49 | reagovat |

    V souvislosti s timto receptem jsem se podivala na Wikipedia, the fee encyclopedia. Existuji dva typy zidovskeho chleba, jeden je Matza a ten je delany pouze z vody a mouky, peceny ve forme placek, ktere se jedi anebo se drti na “mouku” ktera ma dalsi pouziti. Druhy zidovsky chleba je Challah . Ten obsahuje mouku drozdi, vodu, margarine, vodu, sul, cukr a vejce. V zadnem pripade se nepece v domaci pekarne, spleta se do copu jako vanocka, ale pouze ze tri dilu.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web