Židovský šábesový chléb z domácí pekárny

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g hladká mouka
    • 120
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 20
      g máslo
    • 40
      g hera
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžička sůl
    • kmín
    • sezam
    • 2
      lžička droždí
    • 1
      ks bílek na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience vložíme do pekárny, nejdříve tekuté, potom sypké a na závěr droždí se semínky.
2
Pečeme na program základní, velikost Velký a barva kůrky Střední.
3
Jakmile pekárna začne péct, potřeme nakynutý chlebík bílkem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ivan
    ivan |

    26. 12. 2012 15:57

    obyčejné těsto na koláč do chleba to má daleko 8-)

  • Lenka Bauerová
    Lenka Bauerová |

    11. 1. 2012 13:58

    Výborný. Místo Hera+máslo dávám jen máslo (60g), bílkem nepotírám. Kmínu a sezamu po lžičce.

  • Jana Sochová
    Jana Sochová |

    15. 2. 2010 12:07

    Ať se chléb jmenuje jak chce, byl tak dobrý, že rodina hlasovala pro opakovanou výrobu, takže "pro velký úspěch opakovat". Jen jsem přidala špetku soli navíc.

  • Apina Hrbek
    Apina Hrbek |

    3. 2. 2009 16:52

    udelala jsem preklep, ma byt free encyclopedia

  • Apina Hrbek
    Apina Hrbek |

    3. 2. 2009 16:49

    V souvislosti s timto receptem jsem se podivala na Wikipedia, the fee encyclopedia. Existuji dva typy zidovskeho chleba, jeden je Matza a ten je delany pouze z vody a mouky, peceny ve forme placek, ktere se jedi anebo se drti na “mouku” ktera ma dalsi pouziti. Druhy zidovsky chleba je Challah . Ten obsahuje mouku drozdi, vodu, margarine, vodu, sul, cukr a vejce. V zadnem pripade se nepece v domaci pekarne, spleta se do copu jako vanocka, ale pouze ze tri dilu.

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    3. 2. 2009 16:11

    Pán František, bez múky z týchto ingrediencií ste mohol mať takú nejakú omeletu, ale chlieb, to by som ho chcela teda vidieť.

  • František Jebavý
    František Jebavý |

    3. 2. 2009 14:58

    Smula,po chlebu se tak rychle zaprasilo,ze jsem na nej nestihl ani mrknout.proto ty uvozovky :(((

  • Apina Hrbek
    Apina Hrbek |

    3. 2. 2009 14:19

    Ja nekdy zasnu co tady najdu za recepty. V souvislosti s timto receptem jsem se podivala na Wikipedia, the fee encyclopedia. Existuji dva typy zidovskeho chleba, jeden je Matza a ten je delany pouze z vody a mouky, peceny ve forme placek, ktere se jedi anebo se drti na “mouku” ktera ma dalsi pouziti. Druhy zidovsky chleba je Challah . Ten obsahuje mouku drozdi, vodu, margarine, vodu, sul, cukr a vejce. V zadnem pripade se nepece v domaci pekarne, spleta se do copu jako vanocka, ale pouze ze tri dilu.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    3. 2. 2009 13:39

    Františku Jebavý , chcela by som videieť chlieb z uvedených ingrediencií bez múky. Vlož foto do galérie :)))

  • Karla Mynaříková
    Karla Mynaříková |

    3. 2. 2009 13:23

    omlouvám se, trapná chyba, 450 g mouky

  • Karla Mynaříková
    Karla Mynaříková |

    3. 2. 2009 13:22

    Omlouvám, terpaná chyba, 450g mouky

  • František Jebavý
    František Jebavý |

    3. 2. 2009 13:20

    tento židovský šábesový chleba jsem vyzkoušel bez mouky a byl docela jedlý"doporučuju"

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    2. 2. 2009 18:05

    Leni, ověřovala jsem si to i jinde - je to správně :-))

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    2. 2. 2009 17:12

    lenka, prečo myslíš, že 45 dag múky je veľa ?

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    2. 2. 2009 17:07

    Není 45 dkg mouky hodně?

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    2. 2. 2009 16:59

    autor (-ka), opravdu zapomněl na mouku - já ve svých receptech mám uvedeno 450g polohrubé mouky - ale autor by to měl potvrdit :-))

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    2. 2. 2009 16:21

    A múky ide koľko?