Autor:

Žemlovka trochu jinak

Střední
Ingredience
Jablka
Kyselých
750 g
Rohlík 4 ks
Perník
Nebo piškoty
50 g
Cukr 120 g
Zakysaná smetana 300 g
Mléko 100 ml
Rozinky 4 lžíce
Máslo
Nebo rostlinného tuku
2 lžíce
Citronová šťáva 1 lžíce
Citronová kůra
Strouhané
1 lžíce
Skořice
Mletá
1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Rozinky spaříme horkou vodou nebo namočíme do rumu. Jablka oloupeme. Odstraníme jadérka a dužinu nakrájíme na plátky, které ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Rohlíky - mohou být i tvrdší - nakrájíme na kolečka a pokapeme oslazeným mlékem. Perník nebo piškoty nastrouháme nahrubo a promícháme se lžící skořice, cukru a citronovou kůrou.

Zapékací misku vytřeme tukem. Dno vyložíme vrstvou rohliků, na ni položíme nahusto jablka. Posypeme rozinkami a perníkem a vše zalejeme rozšlehanou smetanou. Poklademe vločkami tuku a asi 45 minut zapékáme.

Teplou žemlovku nakrájíme na porce a před podáváním bohatě posypeme skořicovým cukrem. Je to netradiční žemlovka a velmi chutná.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Zelené thajské kari s kuřetem Kapusta? Vezměte ji na milost! Články z

Komentáře k receptu: Žemlovka trochu jinak

Komentáře

  1. Radim Wallny   09.11.2007 | 9:08 | reagovat |

    Ahojky pratele,chtel bych prosi poradit ohledne Zemlovky. Napiste mi presny postup Zemlovky,na email radim.wallny@t-email.cz

  2. danka lehocka   25.09.2006 | 19:39 | reagovat |

    samozrejme že sa dá prekladať,ja dávam aj dve vrstvy.tým sa nič nepokazí.

  3. Hospodyňka   29.08.2006 | 12:07 | reagovat |

    Včera jsem zkoušela a hlásím, že výsledek nebyl špatný ale ani skvělý. Žemlovka byla moc tenká, nebylo by lepší dělat ve více vrstvách?

  4. Vierka   22.08.2006 | 8:53 | reagovat |

    Keď som túto žemľovku urobila priateľovi a kamaratke obaja svorne povedali že je najlepsia aku kedy jedli :)Miesto rožkov som však použila vianočku...skúste je to skutočne mňam.

  5. Kajka   01.04.2006 | 22:23 | reagovat |

    Tato žemlovka je opravdu výborná. I manžel, který klasickou žemlovku nejí , prohlásil, že je skvělá. Děkuji za výborný recept , budu dělat častěji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web