Autor:

Želvička pro Natálku

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 8
těsto na roládu
Vejce 4 ks
Hladká mouka 200 g
Cukr krystal 200 g
Ingredience
Borůvková marmeláda 2 lžíce
náplň
Cukr 150 g
Ztužovač šlehačky 1 balíček
Šlehačka 1 kelímek
Polotučný tvaroh 1 kelímek
Vanilkový pudink 1 balíček
zdobení
Marcipánová hmota 1 balení
dno
Dětské piškoty 1 balíček
Želvička pro Natálku

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Nejprve upečeme roládu. Z vajec a cukru ušleháme světlou pěnu, šleháme minimálně čtvrt hodiny šlehačem a pak jen ručně vmícháme mouku, nejlíp prosátou. Nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 18° C asi 10 minut.
Ještě teplé srolujeme i s papírem a počkáme, až vystydne. Potom rozbalíme, stáhneme papír a potřeme borůvkovou marmeládou a zase zarolujeme.
Připravíme si větší půlkruhovou mísu, vyložíme potravinovou folií. Krájíme roládu na kolečka a vyskládáme jimi celou mísu.
Na náplň si uvaříme hustší pudink dle návodu. Až vystydne, přimícháme k němu tvaroh z vaničky, cukr a šlehačku vyšlehanou dotuha se ztužovačem. Dobře promícháme a naplníme do vyskládané mísy. Navrch rozložíme piškoty a zatěžkáme třeba talířem. Uložíme do chladničky minimálně na 12 hodin.

Nakonec ozdobíme hlavičkou a nožičkami vytvarovanými z marcipánu (vyráběl manžel :-) ) a želvička je na světě!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Čokoládové koláčky s želé Čajové pochutnání Články z

Komentáře k receptu: Želvička pro Natálku

Komentáře

  1. haolza   30.10.2013 | 21:24 | reagovat | závadný

    to je zajímavé, já jsem sem příspěvek vkládala, kdepak je?

    1. Kamila B.   31.10.2013 | 7:10 | reagovat | závadný

      Myslíte komentář? Ten byl u předchozího receptu, který měl u sebe jen fotku, jinak nic, a tak byl smazán. Uživatel poté vložil nový recept už s popisem.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web