Autor:

Zelové šátečky

Střední
Na těsto
Droždí 1 kostka
Hladká mouka 500 g
Rostlinný olej 150 ml
Mléko
250 - 270, vlažné
270 ml
Sůl 1 lžička
Žloutek
na potření
3 ks
Náplň
Kysané zelí 1 balíček
Anglická slanina 150 g
Česnek 3 stroužek
Provensálské koření 1 lžička

Postup přípravy:

Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a necháme v teple 20 minut kynout. Mezitím orestujeme nakrájenou slaninu na kostičky se zelím a ochutíme provensálským kořením a česnekem. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále a vykrájíme z něj čtverečky (velikost dle vlastního uvážení). Vzniklé čtverečky naplníme připravenou náplní a uzavřeme tak, že k sobě spojíme vždy protilehlé cípy čtverce. Poté šátečky poklademe na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem a necháme ještě asi 20 minut vykynout.

Pečeme 15 minut při teplotě 160 - 180°C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Vanilkové semifredo Domácí zmrzliny a sorbety - to nejlepší letní mlsání Články z

Komentáře k receptu: Zelové šátečky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web