Autor:

Zelové šátečky

Střední
Na těsto
Droždí 1 kostka
Hladká mouka 500 g
Rostlinný olej 150 ml
Mléko
250 - 270, vlažné
270 ml
Sůl 1 lžička
Žloutek
na potření
3 ks
Náplň
Kysané zelí 1 balíček
Anglická slanina 150 g
Česnek 3 stroužek
Provensálské koření 1 lžička

Postup přípravy:

Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a necháme v teple 20 minut kynout. Mezitím orestujeme nakrájenou slaninu na kostičky se zelím a ochutíme provensálským kořením a česnekem. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále a vykrájíme z něj čtverečky (velikost dle vlastního uvážení). Vzniklé čtverečky naplníme připravenou náplní a uzavřeme tak, že k sobě spojíme vždy protilehlé cípy čtverce. Poté šátečky poklademe na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem a necháme ještě asi 20 minut vykynout.

Pečeme 15 minut při teplotě 160 - 180°C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Mazanec Svátky jara den po dni. Ty nej velikonoční recepty - díl II. Články z

Komentáře k receptu: Zelové šátečky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web