Zelové šátečky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na těsto
    • 1
      kostka droždí
    • 500
      g hladká mouka
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 270
      ml mléko 250 - 270, vlažné
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      ks žloutek na potření
  • Náplň
    • 1
      balíček kysané zelí
    • 150
      g anglická slanina
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička provensálské koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a necháme v teple 20 minut kynout. Mezitím orestujeme nakrájenou slaninu na kostičky se zelím a ochutíme provensálským kořením a česnekem. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále a vykrájíme z něj čtverečky (velikost dle vlastního uvážení). Vzniklé čtverečky naplníme připravenou náplní a uzavřeme tak, že k sobě spojíme vždy protilehlé cípy čtverce. Poté šátečky poklademe na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem a necháme ještě asi 20 minut vykynout.
2
Pečeme 15 minut při teplotě 160 - 180°C.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.