Zelný štrůdl II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • listové těsto
    • tvrdý sýr
    • moravské uzené
    • anglická slanina
    • oregáno
    • kysané zelí
    • alobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto rozválíme na plát, poklademe plátky tvrdého sýra, uzeninou (moravské uzené nebo anglická slanina) a okapaným kysaným zelím.
2
Posypeme oreganem nebo jiným kořením dle chuti a zabalíme.
3
Štrůdl potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, můžeme i strouhaným tvrdým sýrem.
4
Propíchneme na několika místech špejlí a dáme na plech pokropený vodou. Pečeme asi 40 minut.
5
V polovině pečení přikryjeme alobalem, aby se štrůdl shora nespálil. Můžeme posypat sezamem. Na talíř ozdobíme zeleninou.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • petra randulova
    petra randulova |

    20. 5. 2008 14:44

    Tento recept jsem ochutnala u svojí babičky a byl moc dobrý.Chutí připomíná pizzu.Babička udělala dvě nohavičky,do jedné dala sýr eidam a do druhé uzený sýr.Doporučuji ochutnat.