Zelný salát se špekem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks bílé zelí hlávka
    • 1
      lžička sůl
    • 100
      g slanina
    • 1
      špetka kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlávku bílého zelí krájíme nadrobno a házíme do vroucí osolené vody. Po asi třech minutách přecedíme a prolijeme studenou vodou. Na malé kousky pokrájenou slaninu (nejlepší je nízká, dobře prouzená) vhodíme na rozpálený rendlík, až jsou kousky jemně vyškvařené, vlijeme i s vypečeným sádlem na zelí. Do škvařící se slaniny můžeme přihodit špetku celého kmínu. Povařené zelí je křehké a s voňavou slaninou tvoří skvělou kombinaci – salát je nejlepší napůl teplý. Podle chuti jej ještě dosolíme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.