Zelný salát s cibulí a hořčicí II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks rajčata
    • 2
      ks paprika
    • 4
      ks cibule
    • olej
    • sůl
    • cukr
    • pepř mletý
    • hořčice
    • bílé zelí půl až kilo
    • okurka salátová
    • skleněná mísa

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí nakrouháme na nudličky, papriky, okurku, rajčata na kostičky, 2 cibule na půlkolečka, lehce pokapeme olejem, trochu opepříme, trochu osolíme, trochu promícháme. Pak si připravíme zálivku: nastrouháme zbylé 2 cibule (spíš menší), 4 lžíce oleje, trochu octa (max. jednu lžíci), necelou lžičku soli, 2 lžičky cukru, 2-3 lžíce hořčice, lžíci vody, půl lžičky pepře.
2
Všechno mícháme, dokud se nespojí do takový omáčky, můžeme přidat hořčici, sůl, cukr pepř. Podle chuti, pak zalejeme salát, ještě trochu promícháme, necháme 2 hod (čím déle tim líp) odležet. Rajčata okurky paprika pustí vodu, takže zálivka ještě zřídne a je jí dost.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.