Zelné lívanečky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Pavlinka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg hlávkové zelí
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 400
      g bílý jogurt
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí pokrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a necháme odležet do dalšího dne. Zalijeme jogurtem, přidáme vejce a mouku. Naběračkou klademe na pánev, smažíme na oleji do zlatova.
2
Podáváme s pečivem nebo klidně samotné. Dobré jsou teplé i studené.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • MartinV
    MartinV |

    18. 11. 2007 08:58

    Dělám podobné, z celozrnné mouky (1/2 žitná a 1/2 pohanková), pro extra příležitost doporučuji ke konci zapéct na placičky kolečko kozího sýra s pár lístky bazalky nebo tymiánu.

  • Evangelina Ciprová
    Evangelina Ciprová |

    17. 11. 2007 11:38

    Paní/slečno Severová, z kysaného zelí dělám podobné a je to hrozně moc dobré. Spíš je to podobné bramboráku, ale peče se to v troubě a není to potom tak mastné. Smícháme kysané zelí, vejce, hl. mouku, lžičku prdopeč, 1/2 lžíce sádla nebo sekané škvarky (není nutné, já to tam nedávám), může být salám ale nemusí. osolíme a opepříme. Tvoříme malé placičky a klademe na pomaštěný plech do vyhřáté trouby. Až se opečou placičky zespodu, je třeba je obrátit.

  • Pavlinka D
    Pavlinka D |

    16. 11. 2007 19:50

    Z kyselého jsem to nezkoušela, ale určitě to bude taky dobrý :-)

  • Janina
    Janina |

    16. 11. 2007 10:36

    M. Severová:Myslím, že dalo. Moje mamka to dělávala z kysaného. Je to pak kyselejší :)) Každý podle chuti. Neznám tyhle lívanečky jinak než z kysaného, jsou výborné!

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    16. 11. 2007 07:36

    Myslíte, že by se dalo použít i kyselé zelí ? Právě dokysalo a tak budu vymýšlet co s ním.