Autor:

Zelné lívanečky

Snadné
Ingredience
Hlávkové zelí 1/2 kg
Vejce 1 ks
Polohrubá mouka 100 g
Bílý jogurt 400 g
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Zelí pokrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a necháme odležet do dalšího dne. Zalijeme jogurtem, přidáme vejce a mouku. Naběračkou klademe na pánev, smažíme na oleji do zlatova.

Podáváme s pečivem nebo klidně samotné. Dobré jsou teplé i studené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Bramborové nočky s medvědím česnekem Jaro má zelenou, i na talíři Články z

Komentáře k receptu: Zelné lívanečky

Komentáře

  1. MartinV   18.11.2007 | 8:58 | reagovat | závadný

    Dělám podobné, z celozrnné mouky (1/2 žitná a 1/2 pohanková), pro extra příležitost doporučuji ke konci zapéct na placičky kolečko kozího sýra s pár lístky bazalky nebo tymiánu.

  2. Evangelina Ciprová   17.11.2007 | 11:38 | reagovat | závadný

    Paní/slečno Severová, z kysaného zelí dělám podobné a je to hrozně moc dobré. Spíš je to podobné bramboráku, ale peče se to v troubě a není to potom tak mastné. Smícháme kysané zelí, vejce, hl. mouku, lžičku prdopeč, 1/2 lžíce sádla nebo sekané škvarky (není nutné, já to tam nedávám), může být salám ale nemusí. osolíme a opepříme. Tvoříme malé placičky a klademe na pomaštěný plech do vyhřáté trouby. Až se opečou placičky zespodu, je třeba je obrátit.

  3. Pavlinka D   16.11.2007 | 19:50 | reagovat | závadný

    Z kyselého jsem to nezkoušela, ale určitě to bude taky dobrý :-)

  4. Janina   16.11.2007 | 10:36 | reagovat | závadný

    M. Severová:Myslím, že dalo. Moje mamka to dělávala z kysaného. Je to pak kyselejší :)) Každý podle chuti. Neznám tyhle lívanečky jinak než z kysaného, jsou výborné!

  5. Miroslava Severová   16.11.2007 | 7:36 | reagovat | závadný

    Myslíte, že by se dalo použít i kyselé zelí ? Právě dokysalo a tak budu vymýšlet co s ním.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web