Zelňáky vegetariánské

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mouka hladká nebo polohrubá
    • 500
      g kysané zelí
    • 250
      g hera
    • 2
      hrst sojový granulát se šunkovou příchutí
    • 1
      dl mléko
    • sůl
    • drcený kmín
    • mletá paprika
    • chilli mleté

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji na pánvi si osmažíme sojový granulát. Pozor - granulát předtím nevaříme, osmahneme ho suchý rovnou z pytlíku, granulát nasákne olej a krásně zkřehne - vzniknou nám jakési sojové škvarečky. Pozor, ať soju nepřipálíte. Takto připravený granulát zpracujeme se všemi ostatními přísadami v těsto, koření přidáme podle chuti.
2
Těsto vyválíme na vymazaný plech (já nepoužívám váleček, těsto na plech namačkám rukama), radýlkem nebo nožem si do syrového těsta předkrájíme čtverečky a pečeme v troubě na 180 stupňů dozlatova.
3
Když je upečeno, stačí zelňáky pouze rozlámat tak, jak jsme si předkrájeli.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.