Autor:

Zelňačka VI.

Střední
Ingredience
Cibule 1 ks
Rostlinný olej 2 lžíce
Paprika - sladká 1 lžička
Kysané zelí 250 g
Hladká mouka 1 lžíce
Bobkový list 2 ks
Pepř celý
Kuliček
6 ks
Nové koření
Kuličky
3 ks
Podravka 1 lžička
Vývar 0,8 l
Smetana
(Nejlepší je modrá Kunín)
250 ml
Mléko 1 dl
Párky
Pokrájený či klobása
 
Sůl  
Brambory
Na kostičky - můžeme přidat
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme olej a dusíme. Zasypeme paprikou, zasmahneme cca 1 minutku. Přidáme pokrájené zelí (já přiliji i vodu ze zelí), mouku, koření, Podravku, vývar a vaříme do změknutí zelí, cca 15-20 minut. Občas promícháme.

Přidáme smetanu, mléko, párek a uvařené na kostičky nakrájené brambory a necháme chviličku povařit, zhruba 3 minutky, aby párky změkly.

Polévka je v celku rychlá a vynikající.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Zelňačka VI.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web