Autor:

Zelňačka V.

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Klobása
aromatická
400 g
Kysané zelí 400 g
Brambory 300 g
Kmín
trochu
 
Máslo 100 g
Hladká mouka 120 g
Mléko 250 ml
Zakysaná smetana 100 g
Sůl 10 g
Petrželka 10 g
Majoránka
trochu
 
Prolisovaný česnek
2-3
3 stroužek

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Očištěné a opláchnuté brambory nakrájíme na drobné kostičky, přidáme sůl a kmín a uvaříme do měkka. Klobásku pokrájíme na půlkolečka a trochu opečeme. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zamícháme ji do předvařeného zelí a společně povaříme. Přidáme vařené brambory, opečenou klobásku, přidáme majoránku a česnek, zalijeme mlékem a stále vaříme. Do hotové polévky vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme a na talíři zdobíme jemně nasekanou zelenou petrželkou. Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Palačinky se sýrem a špenátem Rychlé a originální večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Zelňačka V.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web