Zelňačka V.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g klobása aromatická
    • 400
      g kysané zelí
    • 300
      g brambory
    • kmín trochu
    • 100
      g máslo
    • 120
      g hladká mouka
    • 250
      ml mléko
    • 100
      g zakysaná smetana
    • 10
      g sůl
    • 10
      g petrželka
    • majoránka trochu
    • 3
      stroužek prolisovaný česnek 2-3

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Očištěné a opláchnuté brambory nakrájíme na drobné kostičky, přidáme sůl a kmín a uvaříme do měkka.
2
Klobásku pokrájíme na půlkolečka a trochu opečeme.
3
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zamícháme ji do předvařeného zelí a společně povaříme. Přidáme vařené brambory, opečenou klobásku, přidáme majoránku a česnek, zalijeme mlékem a stále vaříme.
4
Do hotové polévky vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme a na talíři zdobíme jemně nasekanou zelenou petrželkou. Podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.