Zelňačka se šťouchánkama

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: cisajda

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g kysané zelí
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • 1
      ks klobása
    • 5
      ks brambory
    • 3
      plátek chleba
    • 1
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zpěněnou cibulku zaprášíme sladkou paprikou, pepřem a kmínem, vložíme zelí chvilku podusíme a zalijeme vodou. Zároveň si nakrájíme chlebovou střídku z cca 3 krajíců chleba. To nám polévku krásně zahustí bez použití mouky. Zároveň si nakrájíme klobásku a i se střídkou vložíme do polévky a vaříme, dokud se střídka nerozvaří. Než vypneme plotýnku, zjemníme smetanou a dle chuti osolíme.
2
Zároveň si uvaříme do měkka brambory. Na másle zpěníme větší cibuli a na ní "našťoucháme" brambory s majoránkou a česnekem. Mohou být šťouchané nahrubo. Polévka se podává tak, že šťouchánky vložíme do hlubokého talíře a přelijeme polévkou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.