Zelňačka červená

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks smetana na vaření
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • nové koření 6 kuliček
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      ks brambory
    • 2
      ks klobása
    • 1
      kostka masox
    • cibule
    • kmín špetka
    • pepř mletý 6 kuliček
    • 500
      g zelí kvašené
    • tuk nebo sádlo
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
brambry uvaříme zvlášť
2
Dáme vařit zelí s kořením až je měkké přidáme klobásky nakrájené, 1 kostku masoxu, uděláme na tuku cibulku do sklovata a zasypeme moukou
3
a vytvoříme světlou jíšku vrhnem do zelněčky poveříme a přidáme smetanu s troškou mouky dochutím a přidáme uvařené brambory jime s chebem
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Marcy
    Marcy |

    19. 2. 2012 11:02

    Četla jsem že se Brambory musí vařit zvlášť, né se zelím , že by se prombory neuvařily.Nevím já vařím vše v jednom hrnci a zelňačka je výborná .. Přidám ještě cukr máme jí rádi sladší ..