Zelňačka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • bílé zelí
    • mrkev
    • brambory
    • vegeta
    • hladká mouka
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí nakrájíme na krátké nudličky a dáme do hrnce. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev (asi 1/3 proti zelí) a na kostičky nakrájené brambory (asi tolik, co mrkve). Zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka.
2
Pak si uděláme jíšku z mouky a másla (nebo Hery) a jíškou polévku zahustíme. Je potřeba udělat domácí jíšku, protože ta tomu dá správnou chuť - kupovaná sice zahustí, ale nechutná nijak.
3
Ještě chvíli povaříme, ochutíme vegetou a pepřem. Polévka je nejlepší druhý den, když se pořádně rozleží.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    10. 1. 2008 17:55

    Dneska jsem ji dělala a povedla se. Dokonce jsem ji snědla i já, která mám se zelím, v jiné podobě než čerstvé, problém. :) A použila jsem nakonec instantní jíšku - spěchala jsem a prošlo to :) Díky.

  • Martina
    Martina |

    2. 1. 2007 14:07

    Je to velmi jednoduchý recept, dělala sem ji mamce k večeři a moc jí chutnala, takže děkuju :)

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    6. 6. 2006 13:17

    Přidávám tam ještě i lžíci zakys.smetany,uvařené brambory a špetku majoránky.Jinak recept se mi taky líbí.:o)

  • Michala
    Michala |

    6. 6. 2006 12:43

    Já dělám jíšku z červené papriky a přidávám tam ještě klobásu nebo na kostičky nakrájené uzené. A z koření kmín, bobkový list, nové koření a pepř.

  • Ellka Kasikova
    Ellka Kasikova |

    3. 4. 2006 14:30

    tento recept je velmi dobry a vyjimecny.zelnacku mam rada proto se mi to moc libi!gratuluji vam opravdu se vam povedl!!!

  • Petra
    Petra |

    23. 2. 2005 13:19

    Velmi dobrá a jednoduchá polevka