Zelná polévka s drožďovými knedlíčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kysané zelí
    • 20
      g sádlo
    • 50
      g cibule
    • 100
      g uzené maso
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      kostka masox
    • 1
      lžíce smetana
  • Na knedlíčky
    • 30
      g sádlo
    • 50
      g celozrnná mouka
    • 1
      ks vejce
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • pažitka
    • sůl
    • 3
      kostka droždí NOLI (126 g)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme kostičky uzeného masa, přisypeme mletou papriku a zalijeme asi litrem vody. Vsypeme nakrájené zelí, přidáme kostku vývaru a vaříme.
2
Mezitím si připravíme knedlíčky: na sádle osmažíme najemno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme droždí a vše rozvaříme za stálého míchání na kaši, která po chvíli zhoustne a začne příjemně vonět. Hmotu spojíme vejcem, přidáme mouku, sůl a pepř. Lžičkou tvoříme podlouhlé nočky, které dáme zavařit do polévky. Polévku dochutíme solí a pažitkou a na talíři přidáme ještě lžíci smetany.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.