Autor:

Zelná polévka II.

Snadné
Ingredience
Vepřová krkovice  
Mrkev  
Celer  
Cibule  
Česnek  
Brambory  
Kysané zelí  
Světlá jíška  
Sůl  
Pepř mletý  
Drcený kmín  
Majoránka  
Podravka  
Uzený špek
kousek
 
Cukr 1 lžička
Voda  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Libové vepřové maso uvaříme spolu se solí, mrkví a celerem klasicky jako polévku.<BR>Měkké maso vyjmeme, necháme zchladit a rozkrájíme na kostičky. Vývar zcedíme, zředíme popřípadě horkou vodou, přidáme kmín, pepř a oloupané na kostky nakrájené brambory. Když jsou brambory měkké, zahustíme polévku jíškou s cibulovým základem. povaříme spolu s prolisovaným česnekem.
Než se maso uvaří připravíme si zelí do polévky: na kousku špeku nakrájeném na kostičky zpěníme jednu menší cibuli, přidáme trochu cukru, který mícháme spolu s cibulí, tím cibule zrůžoví a cukr zkaramelizuje. Přidáme kysané zelí, Podravku, přilijeme vodu a vaříme 1/4 hodiny.
Do zajíškovaného vývaru přidáme zpět na kostičky nakrájené maso, najemno nastrouhavnou zeleninu (mrkev a celer) a uvařené kysané zelí i se zelným vývarem. Krátce povaříme, sejmeme s plotny a přidáme majoránku.
Podáváme s chlebem. Tato polévka je vydatná a sytá. Lze jí nahradit celý oběd. Druhý den je ještě lepší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Zelná polévka II.

Komentáře

  1. Tereza J.   29.12.2007 | 9:16 | reagovat | závadný

    Anonym, ale každá polievka sa dá urobiť rôznym spôsobom. Určite aj tá vaša je výborná:)))

  2. Jana Kutačová   28.12.2007 | 20:16 | reagovat | závadný

    Je spousta druhů zelňaček a každý z nás ji dělá trochu jinak....Ten karamel může být zajímavý .o)))

  3. Anonym   28.12.2007 | 16:26 | reagovat | závadný

    Nějak nechápu ten karamel a jíšku. A vlastně zelňačku dělám docela jinak.

  4. nikol   27.12.2007 | 19:23 | reagovat | závadný

    vyborna zelnacka dekuji

  5. nikolka   27.12.2007 | 19:22 | reagovat | závadný

    vyborna polevka doma jsme si pochutnali

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web