Autor:

Zelí zapečené s krupicí

Snadné
Ingredience
Hlávkové zelí 800 g
Cibule 2 ks
Vejce 3 ks
Mléko 20 ml
Krupice 4 lžíce
Olej
na osmahnutí cibule + 1 lžíce na vymazání mísy
1 lžíce
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Zeleninové

Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a 10 minut vaříme v mírně osolené vodě. Scedíme, necháme vychladnout. Vmícháme nakrájenou cibuli osmaženou na oleji, rozšlehaná vejce s mlékem, krupicí, trochou soli, pepře. Dáme do olejem vymazané zapékací mísy, zapečeme dorůžova.

Podáváme s bramborami, příp. zeleninovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Zelí zapečené s krupicí

Komentáře

  1. Trimila   05.09.2014 | 13:39 | reagovat |

    Výborné jídlo! Já ho dělám trošku jinak, pro 4 osoby 800g hlávk.zelí, 8 - 10 vrchovatých lžic krupice, 6 - 7 dl mléka, mohou se dát i 4 vejce, jinak vše ostatní stejně, postup stejný, sůl podle chuti. Peču asi 25 - 30 min., cca na 220 stupňů. Nedávám už žádnou přílohu, jen zeleninový salát. Mňam. :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web