Zelí zapečené s krupicí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g hlávkové zelí
    • 2
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • 20
      ml mléko
    • 4
      lžíce krupice
    • 1
      lžíce olej na osmahnutí cibule + 1 lžíce na vymazání mísy
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a 10 minut vaříme v mírně osolené vodě. Scedíme, necháme vychladnout. Vmícháme nakrájenou cibuli osmaženou na oleji, rozšlehaná vejce s mlékem, krupicí, trochou soli, pepře. Dáme do olejem vymazané zapékací mísy, zapečeme dorůžova.
2
Podáváme s bramborami, příp. zeleninovým salátem.
Zařazení: Přílohy Zeleninové

Komentáře k receptu

  • Trimila
    Trimila |

    5. 9. 2014 13:39

    Výborné jídlo! Já ho dělám trošku jinak, pro 4 osoby 800g hlávk.zelí, 8 - 10 vrchovatých lžic krupice, 6 - 7 dl mléka, mohou se dát i 4 vejce, jinak vše ostatní stejně, postup stejný, sůl podle chuti. Peču asi 25 - 30 min., cca na 220 stupňů. Nedávám už žádnou přílohu, jen zeleninový salát. Mňam. :-)