Zelí s rajčatovým protlakem

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg hlávkové zelí
    • kmín
    • sůl
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • mléko
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      plechovka rajský protlak malý
    • 1
      špetka cukr
    • ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou, přidáme lžičku kmínu, bobkový list, osolíme a vaříme do měkka. Z oleje, mouky a mléka uvaříme bešamel, vlijeme do zelí, rozmícháme, přidáme protlak a krátce povaříme. Ochutíme troškou cukru a octa. Zelí má být husté.
2
Podávame s karbanátky, kouskem masa nebo opečenou klobáskou a brambory nebo chlebem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG |

    17. 2. 2011 21:06

    moc dobre

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    23. 8. 2007 00:10

    Do zelí přidávám ještě trochu brambor, které nakrájím na malé kousky. Orestovanou, nakrájenou klobásku i s výpekem přidávám až do talíře. Jíme s chlebem a jak píše Věra z Dc, je to dobrota. Dávám za 1.

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    20. 8. 2007 14:19

    Výborný recept, dělala jsem protože jsem nic jiného neměla po ruce a byla mile překvapena jaká je to dobrota. Nakonec jsem do toho přimíchala nakrájenou paprikovou klobásku osmaženou na cibulce..doporučuji.