Zelí mlsných Řeků

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Kristalka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • bílé zelí
    • 4
      cibule
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • oregáno
    • olivový olej
    • bazalka
    • 1
      kg vepřová krkovice
    • rajčata

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zpěníme cibuli a česnek a přihodíme kousky masa, necháme zatáhnout, okořeníme, přidáme rajčata a dusíme. Když je maso měkké, přidáme na nudličky nakrájené zelí a necháme vydusit šťávu
2
Řekové to konzumují s bílým chlebem, dá se podávat s knedlíkem nebo rýží. Nejlepší je druhý den a dá se jíst i zastudena.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    3. 10. 2007 19:59

    Marsí, to mě těší, že Řekovi taky chutnalo. Minule jsem k tomu udělala bramborové knedlíky z prášku a hotové nakrájené na plátky jsem je zamíchala do toho zelí a druhý den to bylo úplně super, ty chutě prošly do knedlíků. Šárko, děkuji za děkování :)

  • Marsí
    Marsí |

    2. 10. 2007 13:01

    Tak mlsného Řeka mám doma a kupodivu i jemu chutnalo..:-))dávám za jedna

  • Šárka
    Šárka |

    1. 10. 2007 07:46

    Dělala jsem už po druhé,tentokrát s haluškami a naprostá mňamka. Opět jsem místo masa dala klobásu.Mňam,mňam.Díky moc autorce za recept.

  • Šárka
    Šárka |

    21. 8. 2007 07:55

    Měla jsem v lednici zbytek hlávkového zelí a zkusila tento recept,jen místo masa jsem dala pikantní ostrou klobásu,jinak stejný postup a výsledek byl naprosto výborný.I partner se oblizoval :o)). Mohu jedině doporučit,jednoduché,levné,rychle hotové.Dávám za jedna.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    16. 8. 2007 19:35

    Lenko, vcera jsme meli tohle zelicko k veceri a bylo naprosto uzasne. Jak chutna zastudena nemuzu posoudit, protoze se snedlo drive, nez stihlo vychladnout. Snad to vyjde priste, ale to toho budu muset navarit pekny kotel. Dekuji za recept.