Zeleninový talíř II.

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák menší
    • 1
      ks brokolice menší
    • 4
      ks mrkev
    • 6
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      dl voda na zalití
    • 500
      g brambory vařené - nejlépe ve slupce
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g slanina
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • petrželka zelená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omytý květák a brokolici naporcujeme na růžičky, mrkev nakrájíme na asi 1 cm kolečka, česnek pokrájíme na plátky dáme do hrnce, promícháme se solí olejem přidáme máslo a zalijeme vodou. Přikryté pokličkou dusíme od doby varu 5 minut, pak pokličku odkryjeme a ještě mírně prováříme dalších 5 minut. Na pánvičce si mezitím orestujeme na slanině a oleji jemně pokrájenou cibuli, přimícháme pokrájené brambory - (můžou být na větší kousky) a prohřejeme za stálého promíchávání. Na poslední 3 minuty přidáme pórek nakrájený na kolečka a necháme krátce prohřát. Brambory dochutíme solí a pepřem. Kdo má rád může použít koření na americké brambory.
2
Na polovinu talíře servírujeme zeleninu a na druhou polovinu dáme brambory s pórkem a ozdobíme zelenou pažitkou nebo petrželkou.
3
Poznámka: je možné přidat jako přílohu vajíčko, opečenou klobásku, sekanou atp. Místo brambor můžete dle chuti též podávat rýži nebo těstoviny.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.