Zeleninový aspik s krůtím masem

Hodnocení:

Moje:

-
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 125
      g krůtí maso uzené
    • 125
      g mražená zelenina - Baby mrkev s brokolicí
    • 1
      ks feferonka
    • 1
      balíček želatina v prášku
    • 4
      lžíce ocet
    • 0,5
      lžíce cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu zalijeme horkou vodou, osolíme, povaříme 4 minuty, slijeme, necháme okapat. Krůtí maso nakrájíme na kostičky a očištěnou feferonku, zbavenou semínek, na malé kousky. Ocet smícháme s cukrem, troškou soli a 5 dl vody a ohřejeme na 80 stupňů. Vmícháme želatinu a necháme ji rozpustit. Zeleninu nasypeme buď do malých mističek nebo do srnčího hřbetu, zalijeme tekutou ochucenou želatinou a necháme vychladnout a ztuhnout, aby šel aspik vyklopit a krájet.

Komentáře k receptu

  • recepty 73
    recepty 73 |

    28. 1. 2010 08:51

    Tak,tak.Holka šikovná :-)

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    28. 1. 2010 08:21

    Když dělám různé želatinové aspiky, tak formu vyložím potravinářskou folií, pak se krásně vyklopí, nejčastěji dělám do srnčího hřbetu.