Zeleninoví šneci

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 20
      g droždí
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 0,5
      dl rostlinný olej
    • mléko
    • 1
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce bazalka sekaná
  • Náplň
    • 1
      ks cuketa
    • 1
      ks červená paprika
    • olej
    • 50
      g sýr
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z přísad vypracujeme kynuté těsto, husté jako na pizzu. Zapracujeme do něj bazalku a necháme vykynout. Na trošce oleje krátce opečeme na kostičky nakrájenou papriku a cuketu a necháme vychladnout. Vykynuté těsto vyválíme na plát 1/2 cm silný, posypeme ho zeleninou a sýrem a stočíme do rolády.
2
Roládu nakrájíme na 2 cm široké kousky a řeznou stranou klademe na vymazaný plech. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme asi 25-30 min. dozlatova. Podáváme teplé, ale chutnají i studené.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Jana P.
    Jana P. |

    11. 5. 2006 13:57

    Jelikož mám dcery vegetariánky, které milují kynuté těsto /já dávám 1/2 celozrnné mouky/, dělám něco podobného, směs cukety, papriky, lilek a sýr nacpu jakoby do buchet.Taky moc dobré, ale tohle zase asi líp vypadá.Vyzkouším, díky za inspiraci.