Autor:

Zeleninové krokety

Střední
Ingredience
Zelenina
různé druhy viz. níže
400 g
Cuketa  
Celer  
Petržel  
Květák  
Pórek  
Lilek
nebo jen 1 druh a pak to mohou být mrkvové krokety atd.
 
Mléko 250 ml
Vařená vejce 2 ks
Hladká mouka 50 g
Vejce 1 ks
Strouhanka  
Sůl  
Pepř mletý  
Tuk
na smažení
 

Postup přípravy:

Zeleninu podusíme v osolené vodě doměkka, scedíme a nakrájíme nadrobno. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme asi 10 minut. Pak vmícháme zeleninu a nakrájené vejce natvrdo, osolíme a opepříme (někdy přidávám v této fázi nasekanou cibulku a česnek - podle chuti, nemusí být).

Po vychladnutí tvoříme krokety, které obalíme v rozšlehaném vejci a pak ve strouhance a usmažíme.

Podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší a nebo jen se zeleninovým salátem (Hradišťanka...). Někdy do kroket propašuji rybí maso.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Zeleninové krokety

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web