Zeleninové krokety

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g zelenina různé druhy viz. níže
    • cuketa
    • celer
    • petržel
    • květák
    • pórek
    • lilek nebo jen 1 druh a pak to mohou být mrkvové krokety atd.
    • 250
      ml mléko
    • 2
      ks vařená vejce
    • 50
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka
    • sůl
    • pepř mletý
    • tuk na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu podusíme v osolené vodě doměkka, scedíme a nakrájíme nadrobno. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme asi 10 minut. Pak vmícháme zeleninu a nakrájené vejce natvrdo, osolíme a opepříme (někdy přidávám v této fázi nasekanou cibulku a česnek - podle chuti, nemusí být).
2
Po vychladnutí tvoříme krokety, které obalíme v rozšlehaném vejci a pak ve strouhance a usmažíme.
3
Podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší a nebo jen se zeleninovým salátem (Hradišťanka...). Někdy do kroket propašuji rybí maso.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.