Autor:

Zeleninové knedlíky se šunkou z hrnečku

Střední
Ingredience
Hrášek  
Fazolky  
Vejce
Petrželka  
Hladká mouka 150 g
Sůl  
Šunka
(Nebo salám)
150 g
Čerstvá zelenina
(Mrkev, kedlubna, květák...)
400 g
Máslo
(Rostlinné máslo)
80 g
Mléko 250 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Zeleninu uvaříme doměkka v osolené vodě a drobně nakrájíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a trochou vývaru ze zeleniny, rozšleháme a za častého zamíchání uvaříme hustou omáčku. Vmícháme do ní zeleninu, žloutky, usekanou petrželku, drobně nakrájenou šunku (salám) a nakonec tuhý sníh z bílků.

Je-li těsto řídké zahustíme strouhankou. Těsto naplníme do 5-6 čtvrtlitrových hrnků (vymazaných tukem, plníme do 3/4) Hrnky překryjeme alobalem pevně přes okraje hrnku a vložíme do hrnce s vařící vodou na 35 minut. Pak je vyjmeme necháme 3 minuty stát a jemně nožem oddělíme knedlíky od hrnku a vyklopíme. Podáváme s omáčkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Zeleninové knedlíky se šunkou z hrnečku

Komentáře

  1. Irča   29.05.2005 | 11:52 | reagovat | závadný

    Zkoušela jsem si knedlíky se zjednodušením receptu (bez mléka a šunky) a jsou moc dobré!!!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web