Autor:

Zeleninové knedlíky se šunkou z hrnečku

Střední
Ingredience
Hrášek  
Fazolky  
Vejce
Petrželka  
Hladká mouka 150 g
Sůl  
Šunka
(Nebo salám)
150 g
Čerstvá zelenina
(Mrkev, kedlubna, květák...)
400 g
Máslo
(Rostlinné máslo)
80 g
Mléko 250 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Zeleninu uvaříme doměkka v osolené vodě a drobně nakrájíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a trochou vývaru ze zeleniny, rozšleháme a za častého zamíchání uvaříme hustou omáčku. Vmícháme do ní zeleninu, žloutky, usekanou petrželku, drobně nakrájenou šunku (salám) a nakonec tuhý sníh z bílků.

Je-li těsto řídké zahustíme strouhankou. Těsto naplníme do 5-6 čtvrtlitrových hrnků (vymazaných tukem, plníme do 3/4) Hrnky překryjeme alobalem pevně přes okraje hrnku a vložíme do hrnce s vařící vodou na 35 minut. Pak je vyjmeme necháme 3 minuty stát a jemně nožem oddělíme knedlíky od hrnku a vyklopíme. Podáváme s omáčkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Zeleninové knedlíky se šunkou z hrnečku

Komentáře

  1. Irča   29.05.2005 | 11:52 | reagovat |

    Zkoušela jsem si knedlíky se zjednodušením receptu (bez mléka a šunky) a jsou moc dobré!!!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web