Autor:

Zeleninové karbanátky

Střední
Ingredience
Mražená zelenina
Ovesné vločky 1 balení
Vegeta  
Strouhanka  
Vejce 1 ks
Solamyl (bramborový škrob)  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Mraženou zeleninu povaříme ve vodě. Vody musí být tak, aby zakrývala pouze zeleninu. Do vody přidáme vegetu dle chuti a nebo můžeme dát 2 kostky zeleninového masoxu.

Do uvařené zeleniny s vodou dáme vločky, zamícháme a necháme projít varem. Vody v zelenině nesmí být hodně, jinak se nám budou karbenátky špatně formovat. Potom vše necháme vychladnout.

Vychladlou zeleninu s vločkami pomeleme na masovém strojku. Potom do těsta přidáme strouhanku, vejce a trochu škrobu. Tak, aby se nám to dobře tvarovalo. Potom vytvarujeme karbanátky a obalujeme ve strouhance. Smažíme.

Do těsta se může přidat i strouhaný sýr.

Jidlo je vhodné pro vegetariány, ale chutná i ostatním. Těsto nesmí být řidké. Takže vody do vaření zeleniny opravdu jen na zakrytí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.43 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 7x)
Fazole, čočka a hrách jsou opravdový energetický zázrak. Nechybějí vám luštěniny? Články z

Komentáře k receptu: Zeleninové karbanátky

Komentáře

  1. Zuza   23.11.2013 | 19:04 | reagovat | závadný

    Odradila mě první věta....Mražená zelenina a vegeta? To nemyslíte vážně? Když uvaříte čerstvou mrkev, cibuli, brokolici, květák....je to stejně rychlé a hlavně zdravé...dochutit česnekem, pepřem a solí...

    1. Zuzka   23.12.2015 | 18:51 | reagovat | závadný

      Přesně tohle jsem chtěla napsat... :-[

  2. Jan!čka   05.05.2012 | 14:21 | reagovat | závadný

    Ideálně udělat zeleninu na páře - méně vody, více chuti. :) A přidat trochu soli, pepř, majoránku a česnek.

  3. Jitka   08.03.2011 | 17:49 | reagovat | závadný

    1 balení u ovesných vloček je divný údaj. Dala jsem dvě hrstě a stačilo...

  4. Mirka Sochova   22.07.2009 | 18:00 | reagovat | závadný

    též jsem vegetariánka... kdysi dávno jsme tento recept již vyzkoušela a po vzoru nejmenovaného amerického koncernu jsem karbanátek vložila do housky, přidala plátek sýra, kečup, okurek a papriku a sklidila jsem nebývale kladný ohlas. Již jsem na to ale zapomněla, protože vařím pořád a pořád nová jídla. Má kamarádka, též vegetariánka, mi ale nedávno, se slinou na jazyku a slzou smutku v oku líčila, že by si je znovu dala. Takže dnes je jdu opět vytvořit. Skvělý recept!

  5. Veronika Nogová   16.07.2009 | 12:30 | reagovat | závadný

    Tak právě jsme dojedli a musím dát 1 s *! Pro mě jako pro vegetariána to byla pochoutka (vajíčko jsem měla domácí - ne od slepic, co jsou celý život v kleci, takže tím to bylo ještě lepší :) ) a přítel masožravec si přes počáteční nedůvěru k ovesným vločkám, které označuje slovem "fuj" šel přidat, což pro mě byla největší pochvala :) Děkuji za novou inspiraci.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web