Autor:

Zeleninové karbanátky

Střední
Ingredience
Mražená zelenina
Ovesné vločky 1 balení
Vegeta  
Strouhanka  
Vejce 1 ks
Solamyl (bramborový škrob)  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Mraženou zeleninu povaříme ve vodě. Vody musí být tak, aby zakrývala pouze zeleninu. Do vody přidáme vegetu dle chuti a nebo můžeme dát 2 kostky zeleninového masoxu.

Do uvařené zeleniny s vodou dáme vločky, zamícháme a necháme projít varem. Vody v zelenině nesmí být hodně, jinak se nám budou karbenátky špatně formovat. Potom vše necháme vychladnout.

Vychladlou zeleninu s vločkami pomeleme na masovém strojku. Potom do těsta přidáme strouhanku, vejce a trochu škrobu. Tak, aby se nám to dobře tvarovalo. Potom vytvarujeme karbanátky a obalujeme ve strouhance. Smažíme.

Do těsta se může přidat i strouhaný sýr.

Jidlo je vhodné pro vegetariány, ale chutná i ostatním. Těsto nesmí být řidké. Takže vody do vaření zeleniny opravdu jen na zakrytí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.5 6 5 1
Zásoba vitaminů na zimu? Sušte, mrazte, vakuujte! Články z

Komentáře k receptu: Zeleninové karbanátky

Komentáře

  1. Zuza   23.11.2013 | 19:04 | reagovat |

    Odradila mě první věta....Mražená zelenina a vegeta? To nemyslíte vážně? Když uvaříte čerstvou mrkev, cibuli, brokolici, květák....je to stejně rychlé a hlavně zdravé...dochutit česnekem, pepřem a solí...

    1. Zuzka   23.12.2015 | 18:51 | reagovat |

      Přesně tohle jsem chtěla napsat... :-[

  2. Jan!čka   05.05.2012 | 14:21 | reagovat |

    Ideálně udělat zeleninu na páře - méně vody, více chuti. :) A přidat trochu soli, pepř, majoránku a česnek.

  3. Jitka   08.03.2011 | 17:49 | reagovat |

    1 balení u ovesných vloček je divný údaj. Dala jsem dvě hrstě a stačilo...

  4. Mirka Sochova   22.07.2009 | 18:00 | reagovat |

    též jsem vegetariánka... kdysi dávno jsme tento recept již vyzkoušela a po vzoru nejmenovaného amerického koncernu jsem karbanátek vložila do housky, přidala plátek sýra, kečup, okurek a papriku a sklidila jsem nebývale kladný ohlas. Již jsem na to ale zapomněla, protože vařím pořád a pořád nová jídla. Má kamarádka, též vegetariánka, mi ale nedávno, se slinou na jazyku a slzou smutku v oku líčila, že by si je znovu dala. Takže dnes je jdu opět vytvořit. Skvělý recept!

  5. Veronika Nogová   16.07.2009 | 12:30 | reagovat |

    Tak právě jsme dojedli a musím dát 1 s *! Pro mě jako pro vegetariána to byla pochoutka (vajíčko jsem měla domácí - ne od slepic, co jsou celý život v kleci, takže tím to bylo ještě lepší :) ) a přítel masožravec si přes počáteční nedůvěru k ovesným vločkám, které označuje slovem "fuj" šel přidat, což pro mě byla největší pochvala :) Děkuji za novou inspiraci.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web