Zeleninová polévka se smetanou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
20 minut
3
porce
neuvedeno
autor: farah.farah

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks rajčata středně vělká
    • 2
      ks kapie
    • 2
      ks brambory
    • 2
      ks cibule menší
    • 5
      ks bobkový list
    • sůl
    • 250
      g zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Základ zeleninového vývaru:
2
zelenina – rajčata, paprika, brambory a cibule. Dle chuti a toho, co máme zrovna doma. Pak můžeme přidat i další zeleninu, ale doporučuji menší množství, aby chutí nepřebila papriku s rajčetem.
3
Zeleninu nakrájíme a dáme vařit společně s bobkovým listem a dle chuti osolíme. S množstvím vody to nepřehánějte, měla by tak akorát stačit na všechnu zeleninu, nesmí v ní moc plavat, pak by byl zeleninový vývar příliš řídký bez chuti. Cibuli nakrájejte na srpečky, není nutné krájet na malé kousky.
4
Po uvaření doměkka vyndáme bobkový list a část polévky rozmixujeme, aby polévka zhoustla – kdo má rád jemnou hustou polévku, může rozmixovat vše. Polévku odstavíme a zamícháme do ní kyselou smetanu. Dle chuti případně ještě dosolíme a podáváme.
5
Smetanu můžete dát v menším množství a nízkotučnou, pak je polévka i celkem dietní.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.